Директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в

...
Директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в
Коментари Харесай

Зелена светлина в САЩ за ваксинация на деца между 5 и 11 години

Директорът на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати поддържа през днешния ден необятната приложимост на имунизацията против ковид на Pfizer/BioNtech за деца на възраст сред 5 и 11 години, предадоха осведомителните организации. Първите дози може да бъдат сложени още през днешния ден.

Съветниците на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите единомислещо поддържаха имунизацията в тази възрастова група, като показаха, че изгодите доста надвишават рисковете. Голяма част от техните полемики се концентрираха върху редките случаи на възпаления на сърцето, които бяха свързани с имунизацията, изключително при млади мъже.

Още в петък Агенцията за надзор на храните и медикаментите (FDA) даде позволение за незабавна приложимост на имунизацията на Pfizer/BioNtech за деца на възраст сред 5 и 11 години. Агенцията позволи 10-микрограмова доза от имунизацията за по-малките деца. Оригиналната доза, която се слага на децата на 12 години и по-големите е 30 микрограма, припомня Ройтерс.

" Ние знаем, че милиони родители нямат самообладание да имунизират децата си и с това решение, в този момент предлагаме към 28 милиона деца да получат ваксина ", съобщи директорката на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите Рошел Валенски. Тя означи, че хоспитализациите на деца са се нараснали при последната вълна на пандемията, дължаща се на Делта разновидността на вируса.

Американският президент Джо Байдън разказа решението като повратна точка в битката против Covid-19. В изказване Байдън уточни, че имунизационната стратегия ще се ускори през идващите дни и изцяло ще се разгърне в седмицата от 8 ноември.

Pfizer и BioNtech оповестиха, че тяхната ваксина е посочила 90,7 % успеваемост при клиничните тествания измежду деца на възраст сред 5 и 11 години.

Американското държавно управление и Pfizer към този момент започнаха да разпращат дози в страната в подготовка на имунизацията на децата, доста от които се върнаха присъствено на учебно заведение.

Преди Съединени американски щати единствено Китай, Куба и Обединените арабски емирства бяха разрешили имунизация на деца в тази възрастова група.

В Съединени американски щати към 58 % от популацията е изцяло имунизирано, като страната изостава в това отношение по отношение на Англия и Франция. Само към 47 % от децата в Съединени американски щати на възраст сред 12 и 15 години са имунизирани, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР