Директорът на столичната болница Пирогов д-р Валентин Димитров излезе с

...
Директорът на столичната болница Пирогов д-р Валентин Димитров излезе с
Коментари Харесай

От „Пирогов“: Малкият Сашко няма наранявания, местят го в нормална стая

Директорът на столичната болница " Пирогов " доктор Валентин Димитров излезе с положителни вести за 12-годишния Александър, който след повече от седмица беше открит в събота следобяд в местността " Червена могила " в региона на Радомир, на към 7 км от мястото, където изчезна.

„ Сагата с детето завърши сполучливо, беше преведено при нас и откакто му беше направена оценка, беше открито, че е в доста положително общо здравословното положение “, съобщи той.

Детето няма някакви пострадвания или повреди, които да имат директна заплаха за живота или здравето му. Възстановява се. Всичко ще продължи и мине, както би трябвало, уточни доктор Димитров и добави, че със Сашко ще работят и психолози.

„ Днес го превеждаме от Реанимация в естествена стая, ще го следим още малко и ще го изпишем. Кой, по какъв начин и по какъв метод му се отразяват 8 дни в планината зависи от доста неща. Най-важното е, че здравословното му положение е положително. Дехидратация е обикновено да има. И вие да идете на една разходка 12 часа в планината, и вие ще сте обезводнени. Най-важното е, че детето е добре “, добави шефът на болничното заведение.  

В невижданата издирвателна акция участваха служители на реда, планинари, психолози и стотици доброволци.

От прокуратурата оповестиха, че няма доказателства за желан откуп. Прокурор Албена Стоилова разяснява обстоятелството, че той бе открит ден откакто бе оповестена забележителна парична премия за откриването му.

По думите ѝ на първо време ще бъде направена психиатрична експертиза.

„ Ако експертите преценяват, че е допустимо Сашко да дава сведения, ще потърсим благоприятни условия да получим такива от детето. Майката има желание да се завърне, само че ако връщането ѝ не се състои, ще потърсим прийом през интернационалното право - ще бъде разпитана от способен орган на страната, в която се намира ", разкри тя пред Нова тв.   

Според нея следствието ревизира повече от една версия.

„ Касае се за версии, които следва да бъдат тествани, с цел да се откри дали Сашко е бил жертва на закононарушение. Все още не изключваме похищение. Че няма следи от принуждение по него може да се каже сигурно след съдебно-медицинска експертиза. След като бъде назначена, до две седмици ще бъде направено умозаключение “, уточни Стоилова.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР