Директорът на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) Александър Бортников

...
Директорът на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) Александър Бортников
Коментари Харесай

ФСБ обвини САЩ, Великобритания и Украйна, че стоят зад атентата в Москва, без да предостави доказателства за твърденията

Директорът на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) Александър Бортников упрекна Съединени американски щати, Англия и Украйна, че стоят зад офанзивата в концертната зала в Москва, която докара до гибелта на на минимум 139 души, оповестиха от съветските медии.

Той не даде доказателства за изказванията си.

Съединени американски щати предизвести Русия преди седмици, че ислямистки групировки готвят терористични офанзиви и измежду евентуалните цели може да бъдат обществени събития като концерти. Тогава съветският президент Путин отхвърли предизвестията с подигравка. " Ислямска страна " пое отговорност за нападението и разгласява клипове от клането в концертната зала. 

Изявление на Белия дом също осъди терористичната офанзива в Москва и изрази своите съболезнования с околните на жертвите.

" Съединени американски щати мощно осъжда ужасяващата терористична офанзива в Москва. Изразяваме своите дълбоки съболезнования с хората, изгубили близки и тези, които са били ранени или наранени от тези безскрупулни офанзиви против почтени жители. ИДИЛ е общ терористични зложелател, който би трябвало да бъден надвит в целия свят ", написа в изказването.

Руските служби за сигурност също признават, че ислямисти са провели нападението, само че пробват да показват западните страни като главните виновници. 

Руският президент Владимир Путин призна в понеделник, че смъртоносната офанзива от предходната седмица е била осъществена от ислямски екстремисти, само че допусна, че тя е била и в интерес на Украйна, както и че Киев може да е изиграл роля.

„ Смятаме, че акцията е готова както от самите ислямистки радикали, по този начин и е била улеснена от западните специфични служби “, сподели по малкия екран Александър Бортников, шеф на Федералната работа за сигурност (ФСБ).

„ Специалните служби на Украйна са директно свързани с това “, сподели Бортников, добавяйки, че Киев е оказал помощ за подготовката на ислямистки радикали на неидентифицирано място в Близкия изток.

Украйна също побърза да осъди терористичната офанзива. Според Михайло Подоляк, консултант на президента Зеленски, няма никаква логичност или разсъдък Украйна да подхваща сходни офанзиви против Русия.

" Първо на първо, Украйна се бие с съветската войска за повече от две години. И всичко в тази война ще бъде решено на бойното поле. Само с броят оръжия и качеството на военните решение. Терористичните офанзиви не вземат решение никакви проблеми... ", написа той.

Подоляк добави, че съгласно него въпреки всичко случаят ще се употребява да се ускори пропагандата против Украйна.

" В умозаключение: няма никакво подозрение, че събитията в предградията на Москва ще допринесат за внезапно нарастване във военната агитация, засилена готовност и в края на краищата - ескалация на войната ", написа той. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР