Директорът на престижния френски университет Sciences Po заяви, че ще

...
Директорът на престижния френски университет Sciences Po заяви, че ще
Коментари Харесай

Директорът на Sciences Po се оттегля заради обвиненията в домашно насилие

Директорът на влиятелния френски университет Sciences Po съобщи, че ще се отдръпна „ краткотрайно “ от ролята си, откакто беше разпитан от полицията по обвинявания в домашно принуждение, направени от някогашния му сътрудник.

Матиас Вичерат, който оглавява Sciences Po от 2021 година, отхвърли да е направил нередности в това, което той дефинира като частен въпрос. Но казусът провокира звук измежду студентите в университета, който има изменчиво досие при оправянето със полови кавги на върха.

Бившата партньорка на Вишерат Аниса Бонефонт, режисьор на документални филми, отишла в полицията на 3 декември и подала тъжба, че той я е бутнал, съгласно вестник Le Parisien. Вичерат скоро по-късно също отиде в полицията, с цел да заяви, че го е блъснала. Двамата бяха разпитани от полицията поотделно и освободени без покачване на обвинявания.

Въпреки че хипотетичният случай остава неразбираем, той провокира вълна от яд измежду студентите от Sciences Po, като три студентски съюза приканиха за незабавна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР