Директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас Радослав Сотиров подаде оставка,

...
Директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас Радослав Сотиров подаде оставка,
Коментари Харесай

Директорът на полицията в Бургас подаде оставка

Директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас Радослав Сотиров подаде оставка, заяви самият той пред медиите. Решението е взето след среща сред премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Младен Маринов. Сотиров съобщи, че ще поеме отговорност за случилото се през днешния ден в Росенец.

По предписание Борисов арестуваните при митинга в парк "Росенец " са освободени , заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на брифинг. Съставени са им съответните протоколи за предизвестие, с цел да не нарушават публичния ред.

Министър-председателят изиска и основният секретар на Министерство на вътрешните работи, и ръководителят на ДАНС да гласоподават "за " свалянето на защитата на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган и депутата Делян Пеевски.

Премиерът прикани изпълняващият длъжността сега шеф на Националната работа за защита да свика неотложно, още през днешния ден, комисията по член 23 от Закона за НСО, която преценя потребността и обсега на охранявани лица по смисъла на Закона за НСО.

Борисов разпореди основният секретар на Министерство на вътрешните работи и ръководителят на ДАНС да одобряват присъединяване в съвещанието през днешния ден.

В петък ръководителят на Национална работа за защита ген. Красимир Станчев се отдръпна от длъжността. По-рано президентът Румен Радев изиска оставката му, като в известието на президенството бе очебийно, че "искането е поради изпратените от НСО писма до виновните институции за ограничение на достъпа на жители до парк „ Росенец “.

До това се стигна откакто ръководителят "Да, България " Христо Иванов доближи с лодка до плажа, в непосредствена непосредственост до парцела на Доган, само че бе посрещнат чиновници на Националната работа за защита, които му попречиха да стигне до брега.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР