Директорът на Народния театър Васил Василев във Фейсбук:Срамувам се от

...
Директорът на Народния театър Васил Василев във Фейсбук:Срамувам се от
Коментари Харесай

Директорът на Народния театър: Отказвам да приема, че има култура с отпаднала необходимост

Директорът на Народния спектакъл Васил Василев във Facebook:

Срамувам се от нашите учители и прародители, които с дарения градиха храмове на духа, на културата и науката – театри, читалища, църкви и университети.

Срамувам се от децата ни, на които рискуваме да оставим страна, завладяна от партийни върхушки и чиновнически дерибеи.

Отказвам да приема, че има просвета с “отпаднала необходимост”! Нито рушене на културен институт с “мълчаливо съгласие”. Още по-малко “мълчалив отказ” от поддръжка за спектакъл!

Има тъжна подигравка в това бюрократите да се пробват да се настанят в бъдещата сцена за куклен спектакъл. Посланието е повече от двузначно.

Подкрепям митинга на моите сътрудници и другари от Младежкия спектакъл! И приканвам всички театрали и сътрудници, актьори, хора на духа и будни жители – да не оставим един КЕВР да гази там, където би трябвало да играят актьори и там, където точно децата ни ще се учат на обич към театъра.

Да бъдем в понеделник, на 30 май там! Пред Централния вход на Младежкия спектакъл да изразим освен поддръжката си, а да покажем, че по този начин не трябва. Защото в случай че не го създадем през днешния ден, ще носим отговорност пред бъдещето ни на следващия ден.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР