Директорът на компанията „Лира Инвестмънтс” д-р Димитър Митев пожела право

...
Директорът на компанията „Лира Инвестмънтс” д-р Димитър Митев пожела право
Коментари Харесай

От Лира Инвестмънтс с позиция за скандала Стойчо Младенов - Петър Жеков

Директорът на компанията „ Лира Инвестмънтс” доктор Димитър Митев пожела право на отговор във връзка разразилия се денем скандал сред легендата на ЦСКА Петър Жеков и някогашния ментор на „ червените” Стойчо Младенов.

Димитър Митев изпрати до GONG.BG копие от контракта на Жеков с ЦСКА по време на ръководството на Александър Томов и Лира Инвестмънт в Борисовата градина.

Пред GONG.BG по-рано през днешния ден Жеков показа, че Младенов е „ измамник и мошеник” . Ето и точните му думи: "Каква интервенция ми е платил този? Лъжец, шарлатанин. Заради хора като него ЦСКА е в това положение. С Лупи откраднаха 13 милиона от ЦСКА. Питайте Манджуков, той знае какво се случи преди време. Операцията ми я заплати админът на клуба Костов. После ми удържаха 1 500 лв.. Така ли ми е платил интервенцията.”

Публикуваме и отговорът на доктор Димитър Митев, представляващ сдружението „ Лира Инвестмънтс А.С.”, което е мажоритарен притежател на акциите на ПФК ЦСКА АД в процесния интервал.

Публикуваме го без редакторска интервенция:

Уважаеми Дами и Господа,

Пиша Ви за даване на опция за право на отговор на изявление на Петър Жеков, в което твърди, че „ С Лупи откраднаха 13 милиона от ЦСКА. Питайте Манджуков, той знае какво се случи преди време. “, което визира директно положителното име на представляваното от мен сдружение – „ Лира Инвестмънтс С.А. “, което е мажоритарен притежател на акциите на ПФК ЦСКА АД в процесния интервал.

Г-н Жеков,

Ти си популярен и заслужил състезател, което е неоспорим факт. Но апелирам те в прочувствените си изявления недей да приказваш лъжи. Нека ти напомня:

1. ПФК ЦСКА АД от дълго време не е държавно сдружение и обстоятелството, че ти и други митове на тима бяхте номинирани и определени за членове на Надзорния и Управителен препоръки на сдружението бе направено на първо място от почитание към Вас и Вашите спортни триумфи. Да, имаше и трудово заплащане, което получавахте за заемането на тази всъщност синекурна служба. Може да не ги получавахте всякога в точния момент, само че за това е имало справедливи аргументи – и подводните камъни от вида „ Пакурар “ оставени от остарялото управление или пък други насилствени дейности на някой от десетките кредитори. За доказателство ползвам към актуалното писмо и сканирания контракт сред представляваното от мен сдружение и вас, от което проличава, че е налице контрактувано възграждение, което вие сте получавал.

2. Кое управление намерения за теб и другите митове – Васил Божков, „ Титан “ или сегашните ръководещи? Ти си бил близо до ЦСКА през всичките тези години – по кое време си срещал по-интелигентни и знаещи ръководители от Александър Томов и Александър Тодоров, които уважаваха легендите на клуба не с почерпка с на ниска цена алкохол, а с полемика, с почитание, че и с трудово заплащане?

3. Невъзможно е да се открадне нещо, което не съществува. В касата на клуба, когато „ Лира Инвестмънтс “ го пое имаше нула лв., а сметките на ПФК ЦСКА АД имаха 25 страници запори от разнообразни кредитори. Както нееднократно сме посочвали отговорностите на клуба бяха понижени с към 15 млн.лв. в границите на две години, а клубът бе капитализиран с качествени футболисти, бе основан екип, бяха построени стадиони за ДЮШ на място на унищожените кортове, бе ремонтиран отчасти стадиона, чиято административна част над ресторанта през днешния ден наподобява на вход в жилищна постройка в гр. Припят населявана от наркомани.

4. А колкото за Петър Манджуков – да той знае, какво се случи преди време. Заедно с Юлиан Инджов и с безмълвното единодушие на Борислав Михайлов, Красен Кралев и Бойко Борисов унищожиха ПФК ЦСКА АД, в резултат на което страната претърпя загуба от над 10 млн.лв., десетки кредитори останаха ощетени, а в следствие и почитателите бяха мощно разочаровани и огорчени. Мандужков също знае какво се случи със Завода за металорежещи машини – той е експерт във фалирането и унищожаването на работещи и капитализирани предприятия, какъвто беше и ЦСКА преди да попадне в неговите ръце.

Останете със здраве!

доктор Димитър Митев

Лира Инвестмънтс С.А.

Представляващ директор
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР