Директорът на ГД Пожарна безопасност и защита на населението главен

...
Директорът на ГД Пожарна безопасност и защита на населението главен
Коментари Харесай

Целият Състав На Пожарната В България На Крак Заради Пороите В Момента!

Директорът на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов ще посети няколко области в централната част на страната. На място той ще оцени подхванатите превантивни действия и организация от пожарните служби по места, както и координацията сред всички съставни елементи на Единната избавителна система. Подобна оценка ще бъде осъществена и от старши комисар Красимир Шотаров, шеф на Дирекция " Оперативни действия " - ГДПБЗН, който ще бъде в области на юг от Стара планина. Посещенията са по предписание на вътрешния министър Валентин Радев.

Организацията по обзор на превантивните ограничения по отношение на предстоящото усложняване на метеорологичната конюнктура в страната бе подхваната преди дни по напътствие на министър-председателя Бойко Борисов.

За последните 24 часа сигнали за наводнени приземни етажи, изби и елементи от уличната инфраструктура са постъпили за адреси на територията на областите Бургас, Хасково и Пловдив. В региона на град Средец пожарни екипи са направили отводнителни действия на 12 къщи и дворове. В резултат от преливане на микроязовир е залят част от пътя Харманли-Тополовград при отбивката за село Коларово. Дванадесет сигнала за наводнени изби и два подлеза са получени и в пловдивската пожарна работа. На място незабавно са били изпратени избавителни екипи.

Две свлачища са се засилили край Чепеларе, като има заплаха река Чая да излезе от коритото си. Пътят Рудозем-Смилян е затворен, река Черна също се следи непрекъснато поради риск от преливане.

В Община Съединение разискват оповестяване на бедствено състояние поради поройния дъжд, заяви кметът на Общината Атанас Балкански.

" Наводнени са дворове и приземни етажи, водата по улиците доближава 60 см ", сподели още кметът.

В момента заседава Оперативният щаб, с цел да разиска изключителните ограничения, които да бъдат подхванати. Общински комисии са тръгнали, с цел да ревизират обстановката на място.

" Най-тежка е обстановката в града, който няма канализация и водата не може да се оттича ", сподели още Балкански.

Към момента няма данни за застрашени хора и обитаеми места.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР