Директорът на Държавен фонд Земеделие Живко Живков е подал оставка.

...
Директорът на Държавен фонд Земеделие Живко Живков е подал оставка.
Коментари Харесай

Директорът на Фонд Земелие подаде оставка

Директорът на Държавен фонд " Земеделие " Живко Живков е подал оставка. В претекстовете си е показал персонални аргументи, оповестява Дарик.
Според изданието " Икономист " още през днешния ден ще има ексклузивен Управителен съвет на фонда, на който ще бъде определен новият шеф - Васил Грудев, който бе заместник-директор, когато отпред на фонда бе Румен Порожанов.
Самият Живков е написал заявление до земеделския министър Десислава Танева, с което моли да бъде освободен " заради персонални аргументи, за опазване на имиджа и моралната стойност " на ведомството.
По време на идния директорски съвет ще бъде заменен и зам.-изп.-директор на ведомството Калоян Костадинов, който в предходните дни бе задържан за 24 часа, а по-късно прокуратурата му повдигна и обвиняване, написа „ Икономист “.
От пресцентъра на МЗХГ потвърдиха, че през днешния ден ще има ексклузивен Управителен съвет на фонда и след неговото привършване ще има публично известие.
Преди дни Спецпрокуратурата организира акция в Държавна фирма " Земеделие ", бяха задържани шестима души. Съобщението на прокуратурата гласеше, че инспекцията е поради делото против Миню Стайков, който е упрекнат в злоупотреби с пари от еврофондове по стратегиите за лозарство и винарство.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР