Директорът на БНР Милен Митев /на снимката/ определи пред СЕМ

...
Директорът на БНР Милен Митев /на снимката/ определи пред СЕМ
Коментари Харесай

Шефът на БНР определи като правилно решението за неизлъчване на интервюто с руската посланичка

Директорът на БНР Милен Митев /на снимката/ дефинира пред Съвет за електронни медии като " вярно " решението на Програмния съвет на БНР, който предложи да не бъде излъчено изявлението с съветската посланичка у нас Елеонора Митрофанова. Заради случая със записаното, само че спряно в последния миг интервю  Съветът за електронни медии /СЕМ/ извика на среща генералния шеф на Българското национално радио Милен Митев и членовете на Управителния съвет на медията.

" В този случай управлението на стратегия " Хоризонт " вярно е решило, че неприемлив събеседник няма и те не могат авансово да кажат - не, това изявление няма по какъв начин да се организира добре. Има по какъв начин да се организира в сходство със стандартите и в случай че това решение беше взето авансово и беше отказано въобще да се запише това изявление, то тогава считам, че щяхме да водим същия диалог за цензура, само че два дни по-рано и тогава господин Волгин може би щеше да има доста повече учредения за своята позиция. Затова мисля, че програмата вярно е решила, че не може да спре самото изявление ", изясни шефът на БНР пред Съвет за електронни медии и представен от БНР.

Генералният шеф беше безапелационен, че решението на Програмния съвет е взето не въз основата на личността на интервюирания или на водещия, а въз основата на готовия материал и открити нарушавания на Етичния кодекс и публицистичните стандарти на БНР. Митев съобщи още, че върху него не е оказван напън, както и че никой от членовете на Програмния съвет не му е алармирал за нещо сходно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР