Директорът на Агенцията за военното разузнаване на САЩ заяви, че

...
Директорът на Агенцията за военното разузнаване на САЩ заяви, че
Коментари Харесай

Русия и Китай се стремят към футуристични оръжия, предупреждават в САЩ

Директорът на Агенцията за военното разузнаване на Съединени американски щати съобщи, че освен Русия, само че и Китай се стремят към производството на по-бързи, футуристични оръжия , с цел да оспорят превъзходството на Вашингтон във военно отношение, оповестява АП.

Генерал-лейтенант Робърт Ашли съобщи пред Комисията по защита в Сената на Съединени американски щати, че Китай създава далекобойни крилати ракети , като някои са способни да доближат свръхзвукова скорост. Той добави, че Пекин също работи върху бомбардировач за нуклеарни задачи, с което Китай също ще има в ресурс нуклеарна триада - основани на сушата междуконтинентални балистични ракети, оборудвани с атомно оръжие стратегически бомбардировачи и изстрелвани от подводници балистични ракети.

 Путин предизвести Съединени американски щати: Ако ни нападнете, Русия ще употребява нуклеарни оръжия онлайн
Путин предизвести Съединени американски щати: Ако ни нападнете, Русия ще употребява нуклеарни оръжия

Путин приказва пред Федералното заседание

През предходната седмица съветският водач Владимир Путин разкри нови стратегически оръжия, които съгласно него не могат да бъдат прехванати. Едното от тях е свръхзвуков летателен уред, който може да лети 20 пъти по-бързо от скоростта на звука и да прави маневри за отбягване засичане от противоракетни системи.

Според Ашли създаването на сходни оръжия революционизира войната посредством даване на опцията да се нанасят удари по цели доста по-бързо, на доста по-голямо разстояние и с доста по-голяма мощ.

Генералът посочи още, че Китай също по този начин създава прецизни бойни глави на балистични ракети и свръхзвукови летателни апарати за отговор против противоракетни системи за защита.

В същото време шефът на Националното разузнаване на Съединени американски щати Дан Коутс предизвести, че Китай усилва парите за защита, което е опасност за въздействието на Съединени американски щати , осведоми " Ройтерс ".

Говорейки за международните закани, той разкри, че Китай ще похарчи 8 милиарда $ в 68 страни за определяне на геостратегически позиции, освен по стопански и търговски аргументи, а и за потребление на военни обекти.

Вчера Китай разкри най-голямото нарастване на парите за защита за три години, поставяйки задачата от 8,1 на 100 тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР