DirecTV и Nexstar се съгласяват да сключат прекъсването на тока след повече от 75 дни

...
DirecTV и Nexstar обявиха в понеделник, че до голяма степен
Коментари Харесай

DirecTV и Nexstar обявиха в понеделник, че до голяма степен са разрешили горчив спор за превоз, който остави милиони абонати на сателитния оператор без достъп до големия набор от канали на местния телевизионен гигант Nexstar.

Сделката за възстановяване на повече от 170 станции, собственост на Nexstar в цялата страна, както и на кабелната новинарска мрежа NewsNation, идва един ден, след като собственикът на станциите се съгласи да възстанови временно сигналите на абонатите на DirecTV в началото на втората седмица от сезона на NFL изключване, добавяйки нов натиск върху двете страни за постигане на споразумение.

Сделката за прекратяване на спирането на тока, което започна през юли и продължи повече от 75 дни, идва една седмица след като Disney и Charter също се споразумяха да разрешат спор, който доведе до изваждането на притежаваните от ABC станции и ESPN от гамата на кабелния доставчик.

Въпреки че повечето от станциите на Nexstar ще бъдат обхванати от новото многогодишно споразумение, DirecTV каза, че 27 станции, контролирани от Nexstar, но притежавани от друга компания, няма да попаднат под чадъра.

Споровете относно таксите за препредаване стават все по-често срещани през последните години, тъй като доставчиците на сателитни и кабелни канали се намесват, а абонатите се отказват да плащат по-високи цени за телевизионни пакети, като милиони избират да прекъснат кабела в полза на примамливи нови стрийминг услуги.

Главният изпълнителен директор на DirecTV Бил Мороу намекна за тенденцията в бележка до клиентите в понеделник.

„За съжаление, през последното десетилетие достъпът до вашите програми се превърна в бойно поле за мрежи и станции, които се опитват да вдигнат по-високи цени“, каза Мороу. „Като наши клиенти, ние осъзнаваме, че докато може да имате достъп до някои програми по въздуха или в услуга за стрийминг през тези периоди, това не е изживяването, което очаквате.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР