Дипломацията на САЩ оправда употребата на думата геноцид от президента

...
Дипломацията на САЩ оправда употребата на думата геноцид от президента
Коментари Харесай

Защо Байдън обвини Путин в геноцид? Версията на Вашингтон

Дипломацията на Съединени американски щати оправда използването на думата " геноцид " от президента Джо Байдън по адрес на Русия с претекста, че съветските сили желаят " да унищожат Украйна и цивилното ѝ население ", съобщи Франс прес.

Американският държавен глава сервира огромна изненада във вторник с изказванието, че съветският президент Владимир Путин прави геноцид в Украйна.

" Мисля, че щом успеем да съберем всички доказателства, ще стигнем до същото умозаключение като президента Байдън, тъй като това, което става там, не е случай ", съобщи пред Си Ен Ен третата в йерархията на Държавния департамент Виктория Нюланд. " Русия и съветските сили са взели предумишлено решение да унищожат Украйна и цивилното ѝ население ", добави тя.

Конвенцията на Организация на обединените нации за попречване и наказване на закононарушението геноцид от 1948 година дефинира геноцида като закононарушение, осъществено " с желание да бъде унищожена напълно или частично една национална, етническа, расова или религиозна група като такава ".

Юристите обаче остават внимателни във връзка с потреблението на този термин, а западните водачи са разграничени що се отнася до използването му. Кремъл пък осъди като недопустимо обвиняването на Байдън.       

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР