Дипломатическите отношения със САЩ не са тотем, пред който трябва

...
Дипломатическите отношения със САЩ не са тотем, пред който трябва
Коментари Харесай

Рябков: Дипломатическите отношения със САЩ не са тотем, пред който трябва да се прекланяме

Дипломатическите връзки със Съединени американски щати не са тотем, пред който би трябвало да се прекланяме. Конфискуването на съветски активи в чужбина може да докара до разкъсване на дипломатическите връзки сред Москва и Вашингтон. Това сподели заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков, оповестяват съветски медии.

" Що се отнася до спусъка за вероятен кръг от борба с капацитет за срив на връзките, спусъкът може да бъде конфискация на активи, по-нататъшна военна ескалация и доста други. Тук не бих се задълбочавал в отрицателни прогнози ", сподели Рябков в изявление.

„ За нас участието на Украйна в НАТО на който и да е стадий е изрично недопустимо. Разбира се, решаването на проблемите, пред които е изправена специфична военна интервенция, е просто императив. Без това не може да се приказва освен за нашата сигурност, само че даже и за преустановяване на специфичната военна интервенция. Това е условие, което беше дефинирано от президента и политическото управление и ние, както и военното ведомство, и всички федерални органи на изпълнителната власт, праволинейно и поредно го изпълняваме.

Колкото до другата страна на монетата: а точно дали ще се усещаме по-сигурни, в случай че всички тези цели бъдат реализирани, да, сигурността ще се увеличи, само че задоволително ли е това да се каже – ние в този момент, както се споделя, се усещаме напълно в друго качество и за нас няма значение какво се случва от страната на НАТО? Не, несъмнено не. Тъй като НАТО, отпред със Съединени американски щати, е чисто нападателен блок, цялата му политика и преди, и в този момент е ориентирана към намаляване на Русия, към елиминиране на ролята ни на самостоятелен център на мощ, на авторитетен интернационален фактор. През последните години този нападателен темперамент на Северноатлантическия алианс се демонстрира в по-голяма степен, в сравнение с преди. Следователно, без смяна, радикална смяна в антируския курс на Съединени американски щати и техните протежета и започване на работа на основата на равнопоставеност от позиция на ползите на страните и тяхното ценене, без това да има Излишно е да приказваме за съществено качествено подсилване на нашата сигурност ”, съобщи още Рябков.

Заместник-министърът на външните работи на Руската федерация прикани да не се трансформират дипломатическите връзки с Вашингтон в „ някакъв тотем, на който би трябвало да се покланят, това не е свещена крава, която всички пазят “.

„ Руско-американските връзки в действителност изпаднаха в коматозно положение и това се случи по виновност на Вашингтон, който освен формулира, само че даже доктринално и концептуално затвърди неправилния и рисков метод за нанасяне на стратегическо проваляне на Русия. Не мога да изключа, че в един миг в бъдещето, в случай че няма прояснение във връзка с оценките за това, което се случва в света и съответно в съветско и украинско направление, не мога да изключа, че в този случай Вашингтон няма да стигне по-далеч от това „ съвсем нулево “ равнище, където връзката е в този момент. Тоест действително ще докара до публично понижаване на равнището на дипломатическо наличие надлежно в Москва и Вашингтон или даже до цялостно спиране. Това няма да е изненада за нас.

Докато американците се тормозят да разрушат всичко до основи, те не са подготвени да реализират почтено съглашение на основата на взаимно почитание и ценене на ползите на другия, даже на доктрина. Съществуващият нерешителен баланс в руско-американския разговор и разпокъсаната работа по обособени извънредно тесни тематики, този баланс може да бъде нарушен във всеки един миг заради безразсъдството на Вашингтон и съответно на администрацията, която в този момент е на власт там.

Дипломатическите връзки сами по себе си, несъмнено, не са някакъв тотем, който би трябвало да бъде боготворен, не са свещена крава, която всички пазят. Но ние няма да поемем самодейността да ги унищожим, да ги разкъсаме. Не е в нашите правила да действаме по този метод, в това число въз основа на нашето схващане, че Русия и Съединените щати имат централна роля в поддържането на интернационалната сигурност и стратегическата непоклатимост. Що се отнася до спусъка за вероятен кръг от борба с капацитет за срив на връзките, спусъкът може да бъде конфискация на активи, по-нататъшна ескалация на военна ескалация и доста други. Тук не бих се занимавал с отрицателни прогнози. Казвам всичко това, с цел да има ясно схващане - ние сме подготвени за всевъзможни сюжети и Съединени американски щати не би трябвало да си вършат илюзията, в случай че има такава, че Русия, както се споделя, държи на дипломатическите връзки с това положение с две ръце ”, добави Рябков.

„ Това разширение на НАТО постоянно води до увреждане на нашите ползи, на ползите ни в региона на сигурността. Как се възприема това в границите на НАТО, какво стимулира страните, които влизат в него, не ни интересува. Никога няма да се съгласим със западния блок в нашите оценки и схващане и пояснение на аргументите и следствията от това. Опитах го доста пъти в предишното, не се получи. Неспособността на Северноатлантическия алианс да договаря, най-малко в връзките му с нас, е просто негова основна характерност. Блокирането е източник на закани и източник на напън, нищо повече ”, разяснява Рябков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР