Дипломатът беше привикан във връзка с инцидента, случил се вчера

...
Дипломатът беше привикан във връзка с инцидента, случил се вчера
Коментари Харесай

Варшава привика руския посланик заради крилатата ракета, но той не дойде

Дипломатът беше привикан по отношение на случая, случил се през вчерашния ден сутринта, когато полското Министерство на защитата заяви за нарушаване на въздушното пространство на страната на границата с Украйна. Според него става дума за съветска крилата ракета.

Според полското военно командване ракетата, изстреляна от съветската авиация, е навлязла в полското въздушно пространство в региона на град Осердув в Люблинското воевовство на границата с Украйна и го е напуснала след 39 секунди.

Вчера полският заместник-външен министър Анджей Шейна съобщи, че решението за по-нататъшните дейности на Варшава ще зависят от информацията, която посланикът даде. Сега, откакто посланик №1 на Москва не се появи в полското Министерство на външните работи, не е ясно какво ще подхващат управляващите.

Това не е първият случай на нарушение на въздушното пространство на Европейски Съюз, откогато избухна войната в Украйна. Подобен случай имаше и в края на декември.

Полско село на границата с Украйна бе ударено от ракета през ноември 2022 година. Тогава починаха двама цивилни, а западни публични лица допуснаха, че става дума за украинска противовъздушна ракета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР