Дипломат №1 на Анкара заяви, че за южната ни съседка

...
Дипломат №1 на Анкара заяви, че за южната ни съседка
Коментари Харесай

Чавушоглу: Отношенията София - Анкара не зависят от това кой е на власт

Дипломат №1 на Анкара съобщи, че за южната ни съседка е значимо да има устойчиво държавно управление, което “ще е добре за целия район ”. 

 

“Ние не бихме се намесили във вътрешните работи на страната, само че през последните 2 години 5 пъти бяха извършени избори. Създаването на устойчиво държавно управление ще бъде добре за целия район. Знаете, че и на Балканите има несъгласия. Всички сме пострадали от следствията, които донесе войната. И освен ние, а целият свят. Затова и с откриването на Народното събрание пожелаваме триумф на всички политически партии във връзка с съставянето на държавно управление ", уточни външният министър на Турция. 

 

Чавушоглу разяснява и визитата на съветския си сътрудник Сергей Лавров в Турция предходната седмица. Анкара се пробва да играе ролята на балансьор в спора с Украйна, само че в същото време ускори съдействието си с Москва в бранш енергетика. Той обаче съобщи, че е значимо да се седне още веднъж на масата за договаряния - нещо, на което Украйна е склонна, само че при изискване, че Русия изтегли войските си от територията на страната. 

 

“Когато приказваме за обективен мир, считаме, че той би трябвало да бъде обективен и за Украйна, тъй като както останалите страни, по този начин и Турция поддържа запазването на териториалната целокупност и границите на Украйна. Разбира се, мина повече от година от началото на войната. За страдание спорът продължава и се задълбочава. В месеците пред нас и двете страни се приготвят за още по-големи набези. Това също буди паника в нас. Затова считаме, че час по-скоро, сядайки на масата за договаряния и посредством дипломация, би трябвало да бъде реализиран обективен мир, който и двете страни биха приели ", уточни Чавушоглу. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР