Диплома за висше образование от Шотландия и две години и

...
Диплома за висше образование от Шотландия и две години и
Коментари Харесай

Хекимян си има нова любимка

Диплома за висше обучение от Шотландия и две години и половина работа в Би Ти Ви са задоволителни, с цел да обереш всички награди за публицистика в България. Това демонстрира професионалният опит на новата водеща на новините в ефира на bTV – Бесте Сабри. Тя е новата фаворитка на шефа на новинарите в bTV Антон Хекимян. 

Ако някой в миналото е правил в действителност шеметна кариера из малките екрани в страната ни, която се развива със скоростта на светлината, то това е Бесте Сабри. 27-годишната брюнетка от Шумен е призната като стажантка в bTV през декември 2020 година – тъкмо когато оттова изхвърча изненадващо уволненият някогашен шеф на новините и настоящите излъчвания Венелин Петков и на мястото му е комплициран младият Антон Хекимян. Любопитно съвпадане на събитията изпраща в малкия екран Бесте Сабри тъкмо когато там се сменя цялото управление. Преди това момичето работи в радио " Шумен ", има изкаран къс стаж в Нова телевизия през 2017-а и прочут опит в списването на текстове за локален вестник в Абърдийн, Шотландия, където е учило. Първите й стъпки в Би Ти Ви са начало на стремглаво нанагорнище към върха, обуздан за негативно време.

Повечето стажанти в Би Ти Ви чакат най-малко година, до момента в който ги назначат на щат в малкия екран. За Бесте Сабри обаче единствено 11 месеца са задоволителни не просто да получи контракт, а и премия за кореспондент на годината. Тя е отличена за отразяването на събитията към пандемията. Още тогава излиза наяве, че я чака ослепително бъдеще при Хекимян. Днес – година и половина след тази първа премия, Бесте или Бети, както я назовават приятелите, към този момент е оповестена за Мис ТВ сексапил от Дарик радио, носителка е на отличие " Достойните българи " на в. " 24 часа ", наградена е за чиста публицистика за репортажите си от опустошителното земетресение в Турция, бе видяна даже за телевизионните награди " Свети Влас ". Тя се трансформира в нещо като новата Мария Цънцарова, единствено че, за разлика от колежката си, получава тези награди надали не незабавно откакто напуща студентската пейка. Трудно е да се уточни различен роден публицист, който е овършал професионалните оценки в страната ни с такава скорост, с каквато ги обира симпатичната Бети. Любопитно е, че приемането на всички тези оценки съответства с назначението й за новинар през уикенда в предаването " Тази събота и неделя " преди две седмици. От bTV оповестиха, че момичето няма да прекъсва и кариерата си като кореспондент и ще движи двете действия по едно и също време.

Бесте Сабри може само да бъде поздравена с тези триумфи, които реализира месеци преди да навърши 28 години. Тя е родена на 28 септември 1995 година в Шумен. Твърди се, че името й значи " музикална комбинация ", а когато към него се добави наставка, ставало " създавам ", " създавам ". В родния си град момичето приключва езикова гимназия – приказва британски и немски език. Още като ученичка взема решение, че желае да работи в филантропичната сфера. Колебае се дали да учи право, или публицистика. Второто надвива, тъй като й се коства по-интересно.

След абитуриентския си бал Бети отпътува за Абърдийн, Шотландия, където учи публицистика, а след това – и магистърска стратегия по интернационалните връзки. Специализира един учебен срок в Съединени американски щати, след това се връща във Англия и взема решение да кандидатства за стаж в емблематичната Военновъздушни сили. " Бях стигнала до трети кръг, дори имах планувано изявление. Но пристигна пандемията, отложиха всички стратегии. Изборът ми да беше да остана една година, да се надявам на знамение и да стартира почасова работа, или да се върна ", спомня си Бети. Избира второто. В родния си град стартира работа в локалния клон на Българското национално радио – радио " Шумен ".

За персоналния й живот не се знае доста, но, наподобява, към момента не е омъжена, няма и деца. Радва се на доста ухажори, тъй като е хубаво момиче, само че поради работата надали й остава доста време за срещи. Постоянно е в командировки, има наряди или се постанова да върви в малкия екран изключително. Доскоро Бети е имала куче, което обаче умира. Новата водеща претърпява доста тежко загубата на домашния си любим, което обаче не пречи на професионалните й изяви, пишат от Хотарена.

Как след няколко месеца в провинциалното радио тя се е трансферирала в bTV и по какъв начин от стажант единствено за няколко месеца става кореспондент на годината, историята мълчи. От малкия екран настояват, че Бети била заплашителен професионалист и проверявала всяка дума в репортажите си най-малко от 5-6 източника, с цел да е сигурна, че споделя истината на своите фенове. Явно това е направило усещане на шефа й Антон Хекимян, който й дава все нови и нови благоприятни условия за изява, а оттова към нея се устремяват и от ден на ден награди. Други публицисти в малките екрани и за 20 години не съумяват да съберат оценките, които Бети взе за две и половина. Какво й следва отсега нататък? Вероятно все огромни неща.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР