Димитровград. Вицепрезидентът Илияна Йотова и секретарят на президента на Р

...
Димитровград. Вицепрезидентът Илияна Йотова и секретарят на президента на Р
Коментари Харесай

Българският вицепрезидент Илияна Йотова и секретарят на президента на Р Сърбия Никола Селакович откриха бюст-паметник на Христо Ботев в основното училище в Димитровград, Сърбия

Димитровград. Вицепрезидентът Илияна Йотова и секретарят на президента на Р Сърбия Никола Селакович откриха бюст-паметник на поета и бунтовник Христо Ботев в Основното учебно заведение „ Христо Ботев “ в Димитровград в Сърбия, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . На формалната гала участват десетки възпитаници и жители. Ученици от учебното заведение рецитираха стихове на Христо Ботев и описаха за живота му. След церемонията вицепрезидентът Илияна Йотова ще се срещне с възпитаници от гимназията „ Св. св. Кирил и Методий “.
„ Фокус “ напомня: На 15 май вицепрезидентът Илияна Йотова посети Западните околности във връзка 100-годишнината от опожаряването на Босилеград. Тя се срещна със сънародниците ни от българското национално малцинство в Босилеград и в Димитровград (или Цариброд, както е остарялото име на града). Вицепрезидентът посети главното учебно заведение в Димитровград, беседва с шефа Катарина Симеонова и с възпитаници. По време на визитата на Илияна Йотова бе положен алегоричен главен камък за построяването на бюст-паметник на поета и бунтовник Христо Ботев в двора на учебното заведение, което носи името му.
Биляна ИВАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР