Димитър СтояновГлавен секретар на президента Радев Булгаргаз опроверга истеричните изявления

...
Димитър СтояновГлавен секретар на президента Радев Булгаргаз опроверга истеричните изявления
Коментари Харесай

Главният секретар на президента: Сега ще сменят ли новото ръководство на “Булгаргаз”?

Димитър СтояновГлавен секретар на президента Радев " Булгаргаз опроверга истеричните изказвания на Борисов. Продадени са на борсата не 60000, а 37 000 мегаватчаса. Да, по този начин е, свободните количества би трябвало да се продават на борсата. Само, че една от аргументите за промяна на остарялото управление на Булгаргаз беше, че продава непотребното количесто в Румъния. Е, значи ли че в този момент ще сменят и новото управление тъй като е продало евтина газ от Чирен на медиатор от Румъния? Интересно е да разберем какво количество е продавало остарялото управление на Булгаргаз. Защо ми се коства, че дори и при така наречен дълги уикенди такова количество от 37 000 мегаватчаса в никакъв случай не е продавано? За аршина става въпрос, за истината.
Колкото до влошеното положение, в което е оставено Булгаргаз от остарялото управление, задоволително е да се види, че към 30.09.2021 година сдружението е на облага от близо 33 млн. лева

Не ми е известно друго държавно сдружение да има такава облага. " Припомняме: От началото на януари и министърът на енергетиката, и министър председателят упрекнаха „ Булгаргаз “, че продават природен газ на Румъния на по-ниски цени. Тогавашният шеф Николай Павлов отхвърляше. Сега се оказа, че това го вършат новите управници.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР