Димитър Николов е единственият кандидат за кмет на Бургас, зад

...
Димитър Николов е единственият кандидат за кмет на Бургас, зад
Коментари Харесай

ГЕРБ-Бургас номинира Димитър Николов за кмет въпреки съмненията за близост с Радев

Димитър Николов е единственият претендент за кмет на Бургас, зад който застава локалната конструкция на ГЕРБ.

Номинацията му е подкрепена без различни оферти на съвещание на общинската организация, само че финалното решение е на Изпълнителната комисия на партията в София.

Кандидатурата на Николов беше сложена под въпрос от самия Бойко Борисов още през есента на 2022 година, когато той разгласи, че нито Йорданка Фандъкова, нито кметът на Бургас ще бъдат номинирани за следващ мандат.

Двамата бяха заменени и като зам.-председатели на ГЕРБ през 2021 година, и бяха сменени от Томислав Дончев и Даниел Митов, откакто Борисов реши, че носят отговорност за слабите резултати на партията на парламентарните избори след края на последния му мандат като министър председател.

Интригата към Димитър Николов се заплете още повече след изтеклия запис от съвещание на " Продължаваме промяната ", на което Асен Василев уличи Румен Радев в опит да отнеме сполучливи кметове от ГЕРБ, като " с едната ръка ги подкупва, с другата ги заплашва ".

Василев даде образец точно с кмета на Бургас, който откри новата спортна зала в града (строена по времето на ГЕРБ) в наличието на Румен Радев, Весела Лечева и Иван Шишков, само че без представители на личната му партия, чийто зам.-председател и " лице " на локалното самоуправление беше от 2007 година насам.

Ако кандидатурата на Николов бъде доказана и от Изпълнителната комисия на ГЕРБ (в която той членува), това ще бъдат шестите следващи избори, на които се явява като претендент за кмет на Бургас.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР