Димитър Любенов остава зад решеткитеДимитър Любенов, който уби при катастрофа

...
Димитър Любенов остава зад решеткитеДимитър Любенов, който уби при катастрофа
Коментари Харесай

Дрогираният шофьор от Околовръстното имал 400 м видимост

Димитър Любенов остава зад решетките
Димитър Любенов, който умъртви при злополука на Околовръстното шосе на София французина Лорен Пети, е можел да спре, само че не го е направил. Това стана ясно през вчерашния ден в Софийски градски съд, който за следващ път отхвърли да го пусне от ареста.

Сблъсъкът стана на 25 септември 2022 година на разсъмване. Въпреки ранния час, пътят е бил осветлен и Любенов е имал видимост от 400 метра до „ Форд “-а, в който се возел чужденеца, само че не е понижил скоростта от 195 км/ч. Неговото „ Порше Панамера “ е можело да спре в границите на към 100-150 метра и нещастието да бъде избегната. Любенов обаче карал  надрусан с кокаин и с 1,73 промила алкохол в кръвта. Преди това дал 200 лева рушвет на двама служители на реда от Шесто РПУ.

Освен това обвиненият редовно е нарушавал Закона за придвижване по пътищата, изключително рамките за оптималната скорост. След по този начин изброените обстоятелства налице е заплаха, в случай че излезе на независимост, Любенов да извърши ново закононарушение, реши съдът. По делото се чакат автотехническа и съдебномедицинска експертиза.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР