Димитър Кузманов постигна най-значимата победа в кариерата си на професионален

...
Димитър Кузманов постигна най-значимата победа в кариерата си на професионален
Коментари Харесай

Кузманов доближи България на победа от 1/4-финал за Купата на АТР

Димитър Кузманов реализира най-значимата победа в кариерата си на професионален тенисист. В среща на сингъл сред вторите ракети на България и Белгия 26-годишният пловдивчанин (№417 в света) разгроми Стив Дарси (№200) с 6:0, 6:3 и изведе националния ни отбор напред в мача от последния кръг в груповата фаза на новото международно състезание за мъже - Купата на АТР в Австралия.

" Чувството и страстите са неописуеми - показа Мико. - Изживявам фантазията си всеки ден, както всички в тима и всички почитатели. Даваме всичко от себе си, съпротивлявам се от първата до последната точка, дадох всичко от себе си и победих. Това е друго съревнование, тъй като нормално играем сами за себе си, само че като играем за страната си, влагаме още повече пристрастеност. "

С триумфа Кузманов напълно приближи българския отбор до класиране за 1/4-финалите. Отборът ни се нуждае от още една победа в оставащите две срещи с белгийците, с цел да подпечата първото си място в група С в Сидни. В момента се играе вторият сингъл сред първите ракети Григор Димитров (№20 в ранглистата) и Давид Гофен (№11), след което дуелът ще завърши с мач на двойки сред Димитров/Кузманов и Сандер Жил/Йоран Влиген.

Само последна победа ще изпрати България във етапа на директните елиминации. Ако това се случи, противник на нашите на 1/4-финалите ще бъде домакинът Австралия, предвождан от Алекс де Минор и Ник Кириос.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР