Димитър Кангалджиев е експерт по темата трафик на нелегални мигранти

...
Димитър Кангалджиев е експерт по темата трафик на нелегални мигранти
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Миро Тигъра от СДВР има контакти с хора на Паскал

Димитър Кангалджиев е специалист по тематиката трафик на незаконни мигранти и наркоразпространение. Това съобщи в " Денят стартира " Иван Демерджиев - някогашен длъжностен министър на вътрешните работи.

Кангалджиев от през вчерашния ден краткотрайно заема поста на основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Да обърна внимание, че живеем в ерата на краткотрайно изпълняващи функционалности. Такъв е основният прокурор, който щеше да бъде за малко, явно не по този начин. в този момент имаме вр. изп. ф. основен секретар. Ще отворя една скоба - той от дълго време господин Кангалджиев в качеството си на зам.-главен секретар извършва функционалностите на основен секретар. Не ми е известно това да е довело до някакво удобно развиване в Министерство на вътрешните работи ", акцентира Демерджиев.

Той изясни че през ноември 2022 година е сезиран от депутати от ГЕРБ за това, че зам.-директор на основна дирекция в Министерство на вътрешните работи е обвързван със протекция на канали за трафик на мигранти.

" Сезираха ме депутати от ГЕРБ, господин Терзийски и господин Младенов имам предвид. Извърших съответните инспекции и разбрах за кого става дума. Интересно по какъв начин господин Терзийски доста остро тогава ми сподели, че това е нетърпимо, а в този момент търпи това състояние и даже търпи този човек, господин Кангалджиев, да се издигне в йерархията на системата. Предприех дейности да занимая дирекцията Вътрешна сигурност, назначих инспекция, има служебна загадка, не мога да разкрия повече. Но в хода на правосъдния развой ще се разкрият забавни неща ", сподели още Демерджиев.
Според думите му прокуратурата проверява едни медийни изявления, само че не и други.

" Изтекоха фотоси, които би трябвало да са следствена загадка, в случай че са снимани от телефоните на лица, по отношение на които се осъществявани процесуално-следствени дейности. Изтече копие от протокол за разпит на предпазен очевидец, което е неуместно. Защо не изтече копие от протокола за разпит на Калин Стоянов, твърди се е извършен и подобен по отношение на митниците. "

" Когато питате за Паскал, двама чиновници на основни позиции в " Капитан Андреево ", в " Кулата ", за които имаше данни, само че нямаше доказателства, че са забъркани в контрабанда, аз ги бях преместил на северната граница и доста деликатно ги следях и ревизирах. Едно от първите неща, които Калин Стоянов извърши като встъпи в служба е да ги върне на същите места. За какво ви приказва това? Искам да попитам Калин Стоянов отново по отношение на въпросния Паскал, дали му е прочут един чиновник с прозвището Миро Тигъра, който е на висока позиция в Столична дирекция на вътрешните работи, кой го назначи този човек. Известно ли му е дали този човек поддържа тесни взаимоотношения с хора, близки до въпросния Паскал? "

Демерджиев заключи разтърсванията в Министерство на вътрешните работи.

" Ако би трябвало да обобщя с едно изречение - има една библейска фраза доста подобаваща - " Всички съгрешиха и заедно ненужни станаха ". Това, което се случва обратно, аз доста настойчиво споделях какво се случва в Министерство на вътрешните работи и до какво ще докара. Вече ставаме очевидци на резултатите. Алармирах за разрива сред основния секретар и вътрешния министър, за това, че той е изолиран на практика от работата в Министерство на вътрешните работи, сигнализирах за това, че политическото управление е иззело функционалностите на професионалното управление. Често говорихме и по тематиката по какъв начин истерично Калин Стоянов искаше да бъде отхвърлен предходният основен секретар Петър Тодоров, по какъв начин той твърдеше, че има доверие на Живко Коцев, че желае да работи с него, че той е негов избор. Сега внезапно се оказа, че индивидът, който е подобаващ за този пост, че индивидът, с който желае да работи, се оказва безусловно недопустим, освен това - е забъркан във водено следствие. "

" Разривът в Министерство на вътрешните работи се дължи на това, на което се дължи и разривът в сглобката. Има разнообразни лобита, всяко от тях издига избрани хора и за тях не е значимо по какъв начин работи този човек кардинално, а дали е техен човек. Оттам стартират и споровете и те водят до съответните резултати. Интересно е, че господин Денков твърди, че аршин за това дали ще се оправи или не служебният кабинет е методът, по който ще организира изборите. Ако подходим по този метод, би трябвало да кажем, че кабинетът на господин Денков не се оправи с изборите, тъй като нито Калин Стоянов съумя да резервира вота от другите въздействия - платен избор, корпоративен избор и всичко останало, нито пък министърът на електронното ръководство съумя да обезпечи машинния избор. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР