Димитър Иванов, последният шеф на Шесто управление в Държавна сигурност

...
Димитър Иванов, последният шеф на Шесто управление в Държавна сигурност
Коментари Харесай

Едно наум: Бившият шеф на политическата полиция в ДС пламенно подкрепи Гешев

Димитър Иванов, последният началник на Шесто ръководство в Държавна сигурност (ДС), известно като политическата или идеологическата полиция, се включи енергично в отбраната на единствения номиниран за основен прокурор - Иван Гешев.

След измененията Иванов беше вицепрезидент на " Мултигруп " и издател на вестник " Дума, а по-късно на " Земя " и основа Институт за проучване и развиване на лидертвото в осведомителна среда (актуалното име на института) към Универститета по библиотекознание и осведомителни технологии (известен като университет на някогашните секрети служби и въздействието им във властта сега). В медиите името на института се появява около връчването на премия за водачество на името на Стефан Стамболов. През 2016г. тя е присъдена на Ахмед Доган. Иванов, прочут с прякор Митьо Гестапото постоянно се изявява в отбрана на Доган и Пеевски. През тази година премията получава основният прокурор Сотир Цацаров, само че тя му е връчена от Светлана Шаренкова, теоретичен секретар на института. Иванов и Шаренкова са сътрудници в бизнес, издателски и идейни инициативи, като да вземем за пример поддържане на другарските връзки с Русия.

Коментарът на Димитър Иванов е оповестен в уеб страницата " Епицентър " и идва след митингите против номинацията на Гешев и неналичието на бистрота и конкуренция в избора на един от най-влиятелните постове в страната. Кандидатурата на Гешев е горещо защитавана и в медиите, притежавани и свързвани с Делян Пеевски.

Препубликуваме го едно към едно в поредицата " Едно мислено ". Заглавието му е " Добри думи за бедния Хусар! ":

" Заместник основният прокурор Иван Гешев се обрисува като предстоящ основен прокурор на Република България.

Той е единствен претендент за поста, само че получи единомислеща поддръжка от Прокурорската гилдия, от Камарата на следователите и в средите на полицията.

Високо е и гражданското утвърждение към активността на Иван Гешев, обвързвана с арестите и завеждането на каузи за корупция и нелегално обогатяване на представители на едрия капитал.

И това надали е инцидентно - биографията на Иван Гешев в професионален проект стартира като действен служащ в Министерство на вътрешните работи, продължава като следовател и прокурор на ниски и междинни равнища, достигайки до настоящия управителен пост. Така че той освен познава борбата с престъпността на терен – с нейните компликации и тънкости, само че е натрупал подготвеност и професионален морал.

Дългогодишната работа в системата му обезпечи последователност и летящ старт като правоприемник на различен способен основен прокурор – Сотир Цацаров.

Вярно е, че против кандидатурата на Гешев има и съпротива, само че тя е малобройна и политически оцветена, тясно обвързвана с олигархични структури и неправителствени организации, издържани и подвластни от непознати спонсори. За Гешев сходна протестърска съпротива от дълго време не е проблем, а се оказа професионален и човешки комплимент.

Имам съображение за оптимизъм по отношение на бъдещата работа на Иван Гешев като началник на държавното обвиняване.

Теорията на водачеството сочи разнообразни типажи водачи.

Сред тях има и подобен, който се появява в нужното време и на нужното място – нормално в спешен миг.

Трябва да имаме вяра, че Иван Гешев ще е сполучлив водач във време, в което имаме тежка рецесия на доверие в държавността и справедливостта, когато са нужни решителни дейности против корупцията, беззаконието и престъпността – битова и престъпна, а също и против заплахите пред националната сигурност.

На тези провокации Иван Гешев, наподобява, се готви да отговори с лидерски качества и визия.

Но с изключение на ситуационен, той има късмет да стане и трансформационен водач в българската правосъдна система – в случай че формулира и отстоява лична стратегия за независимо и изрично опълчване против корупцията и престъпността.

За връщане на мощната и авторитетна страна.
За правдивост и правда за всеки жител. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР