Димитър Данчев от "БСП за България" коментира пред журналисти, че

...
Димитър Данчев от "БСП за България" коментира пред журналисти, че
Коментари Харесай

БСП: Записът за ремонта на Ларгото е така, както ни е даден

Димитър Данчев от "БСП за България " разяснява пред публицисти, че записът за финансови нарушавания при ремонта на Ларгото е по този начин, както им е бил даден.

"Показахме, че това, за което се приказва в записа, се е случило и на процедура ", уточни той. "Това, което ще имате опция да чуете, е по този начин, както ни е било обещано ", сподели Данчев.

По-рано през днешния ден министърът на културата Боил Банов разяснява, че записът, публикуван от Българска социалистическа партия, е монтаж от многочислените оперативки, които са правени за ремонта на Ларгото.

По отношение на разминаването в сумите, Димитър Данчев изясни, че Министерството на културата е потърсило неустойката за несъблюдение, посочена в отчета на АДФИ, от 753 хиляди лв., а настрана Боил Банов е подхванал дейности да бъдат опростени над 1 млн.лева.

В отчета на АДФИ, който се цитира, на стр.47 е посочено, че е установена за неупражнен надзор и закъснение непретендирана наказателна клауза в размер на 753 796, 08 лв., уточни Данчев. Той добави, че настрана от това в записа, който е бил показан на конференцията, става въпрос за актове, които министърът желае да бъдат издадени в допълнение за прекъсване на процеса по строителство, тъй че срокът да бъде продължен, по които в допълнение е пропусната наказателна клауза. "Те са пет акта номер 10, по които спомагателната наказателна клауза, която би следвало да бъде събрана, е в размер на към 731 000 лв.. Допълнително към нея, в случай че се откри това, за което ние имаме подозрение, че има фалшифицирани актове номер 10, би следвало да се потърси и да се усвои гаранцията за осъществяване, която би била в размер на още към 315 000 лв.. Общо приказваме за над 1 млн. лв. ", означи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР