Димитър Бербатов със сигурност е една от емблематичните фигури в

...
Димитър Бербатов със сигурност е една от емблематичните фигури в
Коментари Харесай

Рони Розентал: Аз заведох Бербатов в Англия

Димитър Бербатов сигурно е една от емблематичните фигури в родния футбол в последните 20 години. Българинът направи забележителна кариера на Острова, където игра за " Тотнъм ", " Манчестър Юнайтед " и " Фулъм ".

Как обаче съумя да стигне до най-високото равнище на международния футбол?

Оказва се, че " отговорен " за това е един от най-известните израелски играчи - Рони Розентал.

Пред bTV легендата на " Ливърпул " и " Тотнъм " съобщи, че и след края на кариерата си продължава да е покрай футбола, да се занимава с " издирването " на млади гении.

" През годините съумях да открия доста млади и прогресиращи футболисти, а в следствие им помогнах да бъдат трансферирани в едни от най-хубавите футболни шампионати в света. Някои от моите играчи са Самуел Ето'о, Венсан Компани, Жилберто Силва и даже вашият Димитър Бербатов, който персонално аз доведох в Англия ", съобщи Розентал, който е първенец на Англия с " Ливърпул " през сезон 1989/1990.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Той работи е с български клубове, като е съдействал за прехвърлянето на Найджъл Робърта в " Левски ".

" Например във вашия " Левски " аз доведох и Найджъл Роберта, който съумя да се оправи чудесно и в този момент бе трансфериран в Америка. Аз помогнах и за прехвърлянето на Фредерик Кануте в " Севиля " както и доста други, само че в случай че би трябвало да ви описвам за моята специалност може би ще ми отнеме повече от едно денонощие. Най-важното за мен е да намеря най-хубавите млади играчи, за без пари, тъй като моментът в които играчът стартира да се показва добре, става доста по-скъп с цел да бъде трансфериран ", съобщи още той.

Снимка: Getty Images

Още от изявлението на Розентал може да гледате на следващия ден (14 април) в обедната спортна емисия вести на bTV, както и в студиото преди четвъртфиналите в Шампионската лига директно по bTV Action и RING от 21:30 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР