Димитър Бербатов отговори на Йордан Лечков, който вчера заяви, че

...
Димитър Бербатов отговори на Йордан Лечков, който вчера заяви, че
Коментари Харесай

Бербатов отговори на Лечков и зададе въпроси към БФС

Димитър Бербатов отговори на Йордан Лечков, който през вчерашния ден съобщи, че някогашният състезател на Манчестър Юнайтед няма никакъв административен опит и не е подготвен да ръководи БФС. Лечков попита и при кого е ходил Бербатов да търси помощ.

Ето какво написа Бербатов:

Търговският указател отхвърли да впише Борислав Михайлов още веднъж като президент. Това би трябвало да приказва задоволително на цялата футболна общност - по какъв начин избрани хора отново нераглементирано се пробваха да извъртят нещата в своя изгода! Но в този случай не им мина номерът! Чисто по законов път, както го сподели и Търговският указател в отхвърли си, сходно нещо няма по какъв начин да стане!

Другата тематика е, че избрани хора от Изпълнителния комитет би трябвало да спрат да внушават личните си разбирания за това, че Михаил Касабов е вписан погрешно като и.д. президент. Нали персонално те апелираха това решение? На две инстанции съдът сподели, че Касабов е законно избран да заеме тази позиция. И то до осъществяване на Конгрес!!! Както и Търговският указател удостовери!!!

Да се спре и с внушенията, че УЕФА щяла да санкционира България за вмешателство на страната в БФС. Какво направи страната? Обяви, че с това управление на футболната централа няма да работи. Къде е вмешателството? А и всички помним по какъв начин Михайлов и други членове на Изпълнителния комитет категорично споделиха обществено, че не е имало политическа интервенция, всички бяхме очевидци, а в случай че някой не помни, всички малките екрани пазят архиви - оня ден дори ги даваха! Днес отново превъртаме лентата и внезапно в този момент пък имало интервенция... Подобно на това с оставките - публично оповестиха " всички подадохме оставки ", а след това - " не бе, чакай, размислихме, не сме подавали всички... единствено някои... "

Това е още едно доказателство, че тези хора не знаят какво да вършат, че това са празни приказки без никаква стойност. Всеки дърпа към себе си, според от интереса! С една дума - неистини, подбудени от суматоха и боязън, че смяната идва!

Всъщност по какъв начин страната да желае да работи с този БФС, когато парите, дадени от нея за футбол, потъват и се изразходват непрозрачно!?

Как приключиха всички следствия и за какво откакто сякаш всичко било наред, БФС се съгласи да връща пари на Министерството на спорта с решение на Изпълнителния комитет?

За това би трябвало да приказват тези хора, преди да заблуждават, че следствията не са потвърдили нищо. Да разясняват и за какво УЕФА не реагира, в случай че сякаш е имало вмешателство на страната? УЕФА изпрати ли човек да ревизира тогава защо става въпрос и какво установи той? Защо нямаше реакция? И в случай че обичат, да не си разрешават да заблуждават и да лъжат, че те, видиш ли, били спрели УЕФА да не накаже БФС. Истината е, че, за жалост, от УЕФА очевидно са видели накъде отиват нещата и това докара до изключването на президента от Изпълнителния комитет на УЕФА преди 2 години!

Затова в този момент УЕФА и ФИФА изпратиха писмо до БФС да попитат въз основата на какви правни причини се случват всички тези неща с връщането на оставката! Чакаме отговора на БФС с неспокойствие. Защото, както видяхме, правни причини няма!

Затова хората от управлението би трябвало да върнат изключителния конгрес незабавно! А не да се чака постоянният... Защо? Защото, в случай че се чака до февруари, това е задоволително време, с цел да се направи организация за манипулиран конгрес и за напън и закани върху клубовете по какъв начин и за кого да гласоподават!

Защото ни звънят тимове, че човек от БФС, който дава отговор за направление Столични шампионати, в които влизат и ДЮШ, е звънял на тимовете да им споделя да не гласоподават за провеждането на конгрес, а в случай че има подобен - да не гласоподават за приемане оставката на Михайлов!?! Човек, който дава отговор за детско-юношеския футбол в София област!!!

Представете си единствено... После чакаме децата ни да имат вярно схващане за нещата и еднакъв късмет за развиване! Падение!!!

Вече виждам, че много почитатели на клубове показват позицията си по време на мачовете от шампионата! Продължавайте да желаете смяна!!! Но моля и към още повече клубове да не се поддават на напън, закани и операции, а да показват ясно волята си. Искат ли смяна? Скоро ще имат опция!

Апелирам футболните гилдии и от ден на ден почитатели да демонстрират желанието си за тази смяна - дали желаят такава, или ще оставят българския футбол в миманса и в ръцете на хората, които за толкоз години не направиха нищо значително!? Огромните пропуснати благоприятни условия по стратегии на УЕФА не потвърждават ли несъстоятелността и неумението на това управление да реализира огромни неща, или живуркането от през днешния ден за на следващия ден е нещо, което ще се толерира и ще ни държи постоянно на опашката в европейският футбол!?

А къде съм ходил да диря поддръжка, както сподели един " великан " на ръководството на футбола ни... Къде ли не! Още преди, когато бях деен футболист, когато съм ходил на посещаване при клубове, почитатели, футболните гилдии, постоянно е ставало въпрос за положението на футбола ни! Казвали са ми проблемите си, споделяли са и постоянно са ме питали какво считам да направя по въпроса!? Най-вероятно водени от това, което споделих в предишното, че желая да оказа помощ на футбола ни, когато му пристигна времето! Е, времето е тук.

Ходил съм на срещи в УЕФА. Говорили сме за футбол, питал съм за мнението им за нашия футбол, дискутирали сме...

Покрай фондацията ми в поддръжка на надарени български деца съм се обръщал към държавни институции - Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, което е нещо напълно обикновено, когато имаш фондация и ти би трябвало съответна поддръжка от страната. Не съм желал финансова помощ, само че каквото съм търсил, постоянно съм го получавал, без значение кой е управлявал през годините. Защото с работата си сме се потвърдили, че сме изрядни и може да ни се има вяра! (Виждате ли разликата тук?) За което аз и децата ни сме признателни!

Както се вижда, където и да съм се появявал от гореспоменатите, постоянно са ме питали за футбол... За моето мнение - по какъв начин и по кое време нещата ще се подобрят! Разговаряли сме, обсъждали сме... Ако всичко това е равно на искане на поддръжка, по този начин да е!

Винаги ще желая тази поддръжка от футболните гилдии в България - клубове, почитатели, медии, страната... Да поддържат смяната! Защото е време! И тъй като сегашните ръководители изгубиха доверието на всички ни!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР