Димитър Бербатов обяви, че спира с футбола. Нападателят не беше

...
Димитър Бербатов обяви, че спира с футбола. Нападателят не беше
Коментари Харесай

Бербатов обяви, че спира с футбола


Димитър Бербатов разгласи, че стопира с футбола. Нападателят не беше играл от пролетта на 2018 година Датата е алегорична, откакто на 19 септември 2010 година той вкарва хеттрик за успеха на Манчестър Юнайтед над Ливърпул с 3:2 на " Олд Трафорд ".

За последно благоевградчанинът игра за индийския Керала Бластърс, с който се раздели напролет на 2018 година

Митко стартира кариерата си в Пирин, след което минава през ЦСКА, а от там изгрява за мъжкия футбол с помощта на Димитър Пенев. От „ Армията “ Бербатов осъществя трансфер в Байер Леверкузен, с цел да играе в британските Тотнъм Хотспър, Манчестър Юнайтед и Фулъм. След това мина в Монако, с цел да приключи феноменалната си спортна активност в ПАОК и Керала Бластърс. В цялата си футболна кариера нападателят има 213 гола в 504 мача за всичките си тимове, а през сезон 11/12 стана голмайстор на Висшата лига в Англия, разделяйки първото място с Карлос Тевес. Българинът игра един край в Шампионска лига с Байер Леверкузен и още един с Манчестър Юнайтед, в които неговият отбор не излезе краен победител. Последва нов край на " алените дяволи " - против Барселона, само че Алекс Фъргюсън не сложи българина, неизвестно за какво, в групата за дуела против каталунците, които в последна сметка подвигнаха трофея на " Уембли ".

За националния тим на България Берба има 48 попадения в 78 срещи, което го прави най-резултатния състезател, носел в миналото националната фланелка.

„ Пак оставам във футбола, само че нещо в мен умря. Гледаш мач, някогашните си тимове, в случай че е онлайн е още по-лошо, тъй като си чертаеш разновидности за игра. Ако си извършил огромна част от упоритостите и задачите си, когато пристигна моментът да спреш, ти няма да съжаляваш толкоз много”, сподели Митко.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР