Димитър Бербатов е футболистът с третата най-висока заплата в индийската

...
Димитър Бербатов е футболистът с третата най-висока заплата в индийската
Коментари Харесай

Димитър Бербатов е третият най-скъпоплатен футболист в Индия

Димитър Бербатов е футболистът с третата най-висока заплата в индийската Суперлига, заяви уеб сайтът на локалния шампионат. Българският нападател, който играе за " Керала бластърс ", ще получи 358 942 щатски $, в случай че извърши до дъно контракта си с отбора. Обърната в локалната валута рупии, заплатата на българина е 22 милиона.

Рекордьорът по голове за националния тим на България, който на 30 януари навърши 37 години, подписа с " Керала " през лятото, а задължението му е единствено за сегашния сезон. Първоначално се смяташе, че той ще вземе близо 1 милион евро за прехвърлянето си в Индия, само че формалните данни демонстрират, че сумата е доста по-малка.

Все отново става въпрос единствено за твърдата заплата на Бербатов, като не е ясно какви са другите бонуси за изиграни мачове и вкарани голове.

№1 по заплата в Суперлигата е нападателят на " Бенгалуру " Мику. Венецуелецът получава 499 930 $, а втори след него е Роби Кийн. Бившият съотборник на Бербатов в " Тотнъм " и сегашен капитан на ATK (доскоро " Атлетико де Колката " ) взима 400 хиляди $.

Откакто отиде в Индия, българинът не се любува на огромен триумф, откакто претърпя две мускулни травми. Бербатов има едвам шест мача през този сезон и не е отбелязал нито един гол. Преди да подпише с индийския тим, Бербатов беше без тим една година, откакто се раздели с гръцкия ПАОК през 2016 година

Наскоро локалните медии оповестиха, че нападателят е пред разлъка с " Керала ", с цел да може отборът да освободи място за различен чужденец. За момента обаче никой от клуба не е коментирал публично.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР