Димчо Станев, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Електро България АД и

...
Димчо Станев, изпълнителен директор на „ЧЕЗ Електро България АД и
Коментари Харесай

ЧЕЗ Електро България: Стараем се да улесним хората

Димчо Станев, изпълнителен шеф на „ ЧЕЗ Електро България " АД и Петър Холаковски, изпълнителен шеф на „ ЧЕЗ Разпределение България " АД в блиц изявление:

Как клиентите да заплащат сметките си за електрическа енергия в условия на изключително състояние?
Димчо Станев: В актуалната изключителна обстановка предлагам на клиентите на „ ЧЕЗ Електро България “ АД да се възползват от предлаганите от Дружеството 9 метода за безкасово заплащане – по банков път посредством пряк дебит, платежно разпореждане или банкомат, по интернет посредством интернет банкиране, системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg и Транскарт или непосредствено през уеб страницата на ЧЕЗ, с sms през системите на ePay и Icard, които дават на клиентите и задоволително сигурност. На разположение на клиентите ни са и общо 6 280 места за заплащане, в това число каси на сътрудниците ни „ Изипей “, „ Фастпей “, „ Български пощи “, Банка „ ДСК “, „ УниКредит Булбанк “, като при визитата на касовите салони следва прецизно да се съблюдават разпоредените ограничения за ограничение опцията от заразяване с вируси.

В какъв период би трябвало да бъдат заплатени сметките?
Димчо Станев: С цел да облекчим семействата, за тях срокът за заплащане на сметките е два пъти по-дълъг от плануваните в Общите условия 10 дни. Сега клиентите ни могат да заплащат сметките си в границите на 20 дни. По този метод имаме вяра, че подкрепяме битовите ни клиенти и обезпечаваме стабилността на енергийната система. Във всяка фактура за употребявана електрическа енергия, издавана от „ ЧЕЗ Електро България “ АД /отдолу на фактурата, в секция „ Важна информация “/ се съдържа информация за периодите за заплащане на дължимите суми. При закъснение на заплащането на дължими суми за употребявана електрическа енергия клиентите на сдружението се уведомяват по телефон, е-поща или писмо на книжен притежател.





Петър Холаковски, изпълнителен шеф на „ ЧЕЗ Разпределение България " АД

Много хора работят от у дома, има ли риск от прекъсване на електрозахранването?
Петър Холаковски: Спряхме всички планувани поправки, които изискват спиране на електрозахранването на потребителите, само че продължаваме да правим действия за поддръжка на мрежата, тъй че да подсигуряваме сигурна услуга за клиентите. Електрозахранването може да прекъсне само по неотложност, като чиновниците на сдружението ще работят по най-бързия вероятен метод.

Как ще се прави докладът на електромерите?

Петър Холаковски: Отчитането на електромерите се реализира по нормалния метод, с изключение на на местата, където се постанова директен контакт сред клиентите и отчетниците. На тези места ще се дефинира планирана електрическа енергия по съответната формула, залегнала в Общите условия. След анулация на изключителното състояние и отчитането на тези обекти, електрическата енергия ще бъде изравнена. Това е най-хубавото решение както за жителите, по този начин и за чиновниците.

Как клиентите могат да споделят с сдруженията, които управлявате?

Димчо Станев: Нашите центрове за обслужване работят с клиенти и сега, при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. При създалата се изключителна обстановка, ние съветваме клиентите да ги посещават единствено при последна нужда и да се възползват от опциите на другите канали за връзка с сдруженията – телефон, имейл, уеб уеб сайтове.
Всички наши дейности в тази обстановка са свързани с това да улесним хората и да понижим до най-малко опцията от неприятни последствия за здравето на клиентите и чиновниците ни. Потребителите могат да получават информация, обвързвана с активността на сдруженията на ЧЕЗ в България или да заявят услуга, на осведомителна телефонна линия 0700 10 010; уеб уеб страниците на фирмите www.cez.bg, www.cez-rp.bg; имейл [email protected] – за услуги на „ ЧЕЗ Електро България “ АД, имейл [email protected] – за услуги на „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР