Димчо от Първомай е световен феномен! Мъжът е отписан от

...
Димчо от Първомай е световен феномен! Мъжът е отписан от
Коментари Харесай

Рекорд: Български лечител помогна на мъж да свали цели 161 килограма

Димчо от Първомай е международен феномен! Мъжът е отписан от медиците поради рекордното си тегло от 276 кг, само че наш врач го избавя и му вдъхва сили за втори живот и му оказва помощ да смъкна неповторимите 161 кг.

" Спасение има! Само би трябвало да откриеш и да се довериш на своя избавител ", твърди Димчо Тодоров от Първомай - един от най-тежките българи преди 7 години.

" След 2 дни няма да те има на този свят. "

Тази страшна диагноза чува на 10 декември 2016 година Димчо при лекарски обзор в пловдивска болница. Тогава 50-годишният мъж, който тежи 276 кг при височина 170 см, взема решение да се довери на различно лекуване.

И на 13 декември 2016 година влиза при фамозния врач Иван Гарабитов в Пловдив. За да измине няколкото метра до кабинета на своя избавител, Димчо би трябвало да стопира през няколко крачки и да посяда на стол, който щерка му носи. Толкова му е мъчно да се движи. Но това не го стопира.

" Димчо беше извънредно издут, лицето му беше сиво-синкаво ", спомня си Иван Гарабитов. Той е заслужил треньор по битка, приет за българския гуру в здравословното намаляване.

Гарабитов съумява да вдъхне вяра и воля за живот на свръхтежкия българин. Амбицира го да се бори за физическото си оцеляване и цялостна смяна. Изготвя му самостоятелна стратегия, която съдържа банкет на специфичната напитка " Дар от Гарабитов ", съчетана с швейцарски дървесен сироп, лесни физически и дихателни извършения и матрично-ритъмна терапия.

И чудото става - след 4 месеца Димчо освен че не е напуснал този свят, само че към този момент е 191 кг, като е понижил талията си с половин метър. Отслабнал е цели 85 кг без интервенции, без медикаменти, без диети, като се храни постоянно.

" Ти си олимпийски първенец в отслабването, няма подобен случай в света - да ядеш и да стопиш 85 кг за 120 дни. До есента би трябвало още толкоз да намалиш ", въодушевява го Гарабитов.

И го поучава: " По-добре изяж една пържола от домашно животно, в сравнение с чорба от фабрично отгледано пиле. Не спри измежду пушачи, въпреки че ти не пушиш, страдаш от навика на другите. Вдишваш цигарения пушек, който задържа процеса на намаляване и пречи на изчистването на организма от отровите, което вършим с двата сиропа. Сиропите разграждат мастните плаки, вършат по-еластични кръвоносните съдове, възстановят обмяната на веществата и перисталтиката на червата, разяснява Иван.

През януари 2018 година първомаецът към този момент тежи 173 кг, януари 2022 година - 160 кг, февруари 2023 година - 120 кг, а в края на декември 2023 година - 115 кг. Така Димчо Тодоров става международен рекордьор - за 7 години олекна със 161 кг (от 276 на 115 кг), понижи повече от половината си тегло с постоянно хранене, без интервенции и диети, без провисване на кожата и йо-йо резултат.

" Похапвам салати, ориз, картофи, супи, сирене, кашкавал, плодове и зеленчуци, станах вегетарианец ", споделя диетата си Димчо, който в този момент се движи с лекост.

" Живея безусловно втори живот с помощта на Гарабитов. При това изцяло пълностоен живот - карам кола, а и камион, работя непрестанно, шеф съм на склад за горивни и строителни материали. Жизнен и деятелен съм, забавлявам се с другари, а преди заспивах, както си седях и водех диалог. Непрекъснато върша разходки, само че нямам километраж за изминатото разстояние ", майтапи се Димчо.

И прибавя мнението си за методиката на Гарабитов: " Тя влияе на клетъчно равнище - с масажа с уреда за матрично-ритъмна терапия стягаме, " прибираме " кожата, с цел да не увисне, а двата сиропа изхвърлят токсините от организма и " подмладяват " клетките. Димчо е диабетик и с методиката на лечителя смъква и кръвната захар.

Стрес отключва здравословен проблем при него през 2010 година и го трансформира в един от най-дебелите българи. За 15 дни по време на болнично лекуване от 130 става 170 кг и по-късно продължава да качва килограми. Сега, с методиката на Гарабитов, феноменално ги смъква.

" Искам да тежа под 3-те числа ", споделя фантазията си първомаецът.

Тодоров е следващият първенец в основаната от Гарабитов " дисциплинираност " здравословно намаляване, която няма аналог в света - без йо-йо резултат и провисване на кожата. Обикновено при фрапантно намаляване се прави интервенция за унищожаване на непотребната кожа. Благодарение на българския патент в здравословното намаляване през последните 20 години хиляди българи и чужденци смъкват трайно от 5 до 161 кг, сочи статистиката.

" За да започва възстановителния развой, самият човек би трябвало да има религия ", изяснява Иван Гарабитов. " В центровете ми в Пловдив и София постоянно идват хора, на които първите им думи са: във вас ни е последната вяра. Ние се стремим на всеки да подадем искра, малко светлина, с цел да има религия и да стартира смяната ", добавя той.

Терапевтът показва и 5-те правила за здраве: вярно дишане, вярно мислене, вярно пиянство на вода, вярно хранене, вярно спортуване - придвижване. И че избавление дебне в... България!

В международен мащаб мексиканецът Хуан Педро Франко държи върха по най-колосално намаляване. Мъжът смъква цели 330 кг за три години и към този момент не носи купата " най-дебел човек в света ". Излишната кожа по тялото му след процедурите за намаляване е 95 кг.. напомня " България Днес ".

Сега 39-годишният Франко тежи 260 кг. Когато е включен в Книгата на върховете на Гинес, той тежи 590 кг и не може да стане от леглото.

Важно конкретизиране обаче е, че хирурзи два пъти смаляват стомаха му, като преди интервенцията Хуан три месеца пази строга диета. След това претърпява още една интервенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР