Дигиталните валути станаха привлекателна цел за киберпрестъпниците, като създадоха и

...
Дигиталните валути станаха привлекателна цел за киберпрестъпниците, като създадоха и
Коментари Харесай

Хакери откраднаха 14% от bitcoin и ether за по-малко от десетилетие

Дигиталните валути станаха привлекателна цел за киберпрестъпниците, като сътвориха и печеливш нов пазар за фирмите, които се борят с тях, споделя Bloomberg.

За по-малко от десетилетие, хакери са откраднали 1,2 милиарда $ в bitcoin и конкурентната ether, споделя Лекс Соколин, шеф в Autonomous Research LLP. Ако пресметнем сумата съгласно цените на криптовалутите в края на 2017 година, когато те нарастнаха внезапно, откраднатото е много повече.

" Изглежда хакването на криптопортфейли е промишленост, която носи 200 милиона годишно ", споделя Соколин.

И още нещо: кражбата на криптовалути е донесла загуби за общо 11,3 милиарда $ на компании и държавни управления поради изгубени доходи от налози, счита Сюзан Юстис, CEO на WinterGreen Research.

Записите в блокчейна са обществени, което ги прави по-трудни за смяна. И някои считат, че те са супер сигурни. Но в доста случаи те блокчейн не е по-сигурен от който и да е различен програмен продукт, споделя Мат Суич, който ръководи компанията Comae Technologies, занимаваща се точно със сигурността на технологията под bitcoin и други криптовалути.

Пазарът за програмен продукт, хардуер и услуги, които обезпечават безпроблемната и сигурна работа на блокчейн ще порасне до 355 милиарда $, счита WinterGreen. През 2017 година сумата бе 259 милиона $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР