Дигиталната банка с български корени Nexo създаде платформа за търговия

...
Дигиталната банка с български корени Nexo създаде платформа за търговия
Коментари Харесай

Nexo пусна платформа за спот и фючърс търговия с крипто

Дигиталната банка с български корени Nexo сътвори платформа за търговия с криптовалути, която обезпечава достъп на самостоятелни търговци до услуги, които обичайно са непокътната територия за огромни институционални вложители. Nexo Pro ще обезпечава агрегирана ликвидност от повече от 10 места за търговия, разнообразни маркет-мейкъри и тържища като Binance, Coinbase, Kraken и FTX, с цел да минимизира пропускането на поръчки или внезапна смяна в цената, която настава сред подаването и осъществяването на поръчка, оповестиха от компанията. Подобен агрегатор към този момент не се предлага от друга платформа, а задачата също така да се реализиран и допустимо минимален спред сред цените купува и продава.

Nexo Pro действително е по-функционална платформа за разлика от остарялата Nexo Exchange, на която може да се вършат единствено замени на криптовалути. Сега новата платформа за търговия ще предлага спот, фючърсна и маржин търговия на клиенти на дребно, като криптовалутите ще се търгуват посредством функционалността swap, която и до момента позволяваше на потребителите да обменят една криптовалута за другa. Това значи, че през Nexo Pro не може да се купуват и продават криптовалути с фиатни пари, както е да вземем за пример на тържища като Binance и Coinbase.

В платформата ще се влиза посредством трансфер на крипто валута от сметките на клиентите в Nexo, които съгласно компанията са над 5 млн., а активите под ръководство са 6 милиарда $.
Реклама
Част от другите благоприятни условия, които Nexo Pro дава са oтваряне на дълги и къси позиции по едно и също време - тактика, която се изпозлва за хеджиране от непредвидени придвижвания на пазара, както и да се употребява общия портфейлен баланс на вложителя като поръчителство, с цел да се компенсират неподходящите позиции. Лимитът за къси и дълги маржин покупко-продажби на платформата ще е с до 5x ливъридж, като криптото в портфолиото на клиента ще се употребява като поръчителство за приемане на средства.

Съоснователят и изпълнителен ръководител на Nexo Коста Кънчев разказва в прессъобщение Nexo Pro като " врата към професионална търговия за клиенти на дребно ". Като промоционална акция Nexo Pro понижават всички такси до 30 ноември - според от размера на търговия те ще са межу 0.02 и 0.1% за спот пазара и сред 0.015 и 0.03% за фючърси.

Основният бизнес на Nexo e крипто кредитиране, като за разлика от други компании платформата съумя да устои на криптозимата и извади няколко огромни играчи от бранша, в това число Voyager Digital и Celsius Network, като и двете оповестиха банкрут през последните няколко месеца след трагичен спад в цените на криптовалутите.
Обратно изкупуване за 50 милиона
На 30 август Nexo разгласи и нов проект за назад изкупуване на стойност 50 млн. $ за своя едноименен токен NEXO. Плановете на компанията включват от време на време назад изкупуване през идващите шест месеца. Това не е първият път, когато Nexo започва стратегия за назад изкупуване - през май 2021 година обияви интервенция за 100 млн. $ през предишния май.
Реклама
Случаите на назад изкупуване варират и зависят от редица фактори, в това число макроикономически индикатори, какъв брой зряла и финансово здрава е една компания и какви са наличните капиталови благоприятни условия. Въпреки че икономическите последствия от пандемията COVID-19 може да са предиздвикали доста компании да замразят противоположното изкупуване на акциите си, противоположното изкупуване нормално е стандартно средство - като дивидентите - за заплащане на вложителите. Ключова разлика сред назад изкупуване и дял е, че първият не подсигурява каква ще бъде бъдещата възвръщаемост, до момента в който вторият дава обещание избрана, закрепена облага.
Свързани публикации Кой кой е в българския блокчейн 9 септември 2022, 07:16 Как да се подготвим за смяната в блокчейна на Ethereum 19 август 2022, 06:45 Kлиенти на BlackRock ще търгуват с крипто непосредствено през Coinbase Prime 6 август 2022, 10:55 Какво да вършим с парите по време на инфлация и (евентуално) криза 29 юли 2022, 06:02 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Крипто
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР