Дигитализацията в класните стаи е първата стъпка към образование без

...
Дигитализацията в класните стаи е първата стъпка към образование без
Коментари Харесай

Общинските училища в Пловдив внедряват облачни технологии

Дигитализацията в класните стаи е първата стъпка към обучение без хартия, по-интересен образователен развой и по-леки училищен раници.

Училище „ Черноризец Храбър " е едно от първите общински образователни заведения в Пловдив, което работи с облачните технологии. От предходната година образователният развой тук е напълно цифровизиран. Учениците учат уроците, пишат домашните си и се приготвят за надпревари от смарт телефона.
Панка Вълева - преподавател по история и цивилизация - СУ „ Черноризец Храбър " - Пловдив: Дигитализиран образователен развой. Имам опция да кача електронен учебник, имам опция да задам електронен запас. Имам опция да изпитам учениците. Публикувам документ, задавам въпроси и желая в коментар да ми дадат своя отговор. Това е навременно приемане на информацията, още по време на образователния час.
Учениците също виждат редица преимущества в този способ на образование.
Божидара Божилова - възпитаник 6 клас: Така е доста по-лесно и виждаме най-различни модели и схеми, които улесняват нашето обучение. Виждаме 3D резултати като здания. Можем да създадем виртуална разходка, което улеснява нашето пояснение, когато би трябвало да свържем да вземем за пример град с дадена забележителност.Таньо Коев - възпитаник 6 клас: Раниците стават по-леки и носим по-малко учебници.
Амбицията на локалната администрация е до края на годината и последните 13 учебни заведения да проработят в облак. Затова от общинския бюджет ще бъдат отпуснати средства за образование на преподавателите.
Стефан Стоянов - заместник-кмет по обучение - община Пловдив: Голямата ни цел е през идната година най-малко половината от учителите в Пловдив, които са над 3000 и са минали най-малко един курс, който да им дава базови цифрови умения и работата с облачните платформи, които вкарват в учебните заведения си и амбициозният ни проект е всички среднокурсници да употребяват интензивно и да имат лични имейли с домейните на учебните заведения.
В момента общината вкарва в учебните заведения две водещи международни платформи за работа с облачни технологии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР