Дигитализацията не е просто промяна, а задължителната трансформация, през която

...
Дигитализацията не е просто промяна, а задължителната трансформация, през която
Коментари Харесай

Създава се постоянен съвет за дигитализация в туризма

Дигитализацията не е просто смяна, а наложителната промяна, през която туризмът би трябвало да премине, с цел да е ефикасен и конкурентен. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на конференцията „ Дигитална промяна в туризма “, проведена от Националния ръб по туризъм (НБТ) със съдействието на Министерството на туризма.

Ангелкова изрази готовността на Министерството на туризма да инициира основаването на съвещателен съвет за цифровизация в туризма, който да играе ролята на платформа за разговор и партньорство. В него предвиждаме необятно посланичество на всички заинтригувани – бизнеса, държавните институции и изпълнителната власт, браншовите организации в бранша, университетските среди, IT бранша и други Така със взаимни старания ще създадем обща рамка за секторен разговор в областта на дигитализацията в туризма и ще очертаем съответните стъпки за потребно взаимоотношение, съобщи още тя. Целта на съвета като непрекъснат орган е да приема тактика с проект за деяние в бранша, разчитайки на експертизата на членовете му, както и да има непрестанен мониторинг на международните трендове, с цел да предлага на министъра на туризма новостите, които би трябвало да бъдат въведени в рекламата и за иницииране на възможни законодателни начинания, сподели още тя пред участниците в конференцията. В полемиката участваха ръководителят на държавна организация „ Електронно ръководство “ Атанас Темелков, зам.-председателят на УС на НБТ Мартин Захариев, Поли Карастоянова, изпълнителен шеф на борда, представители на туристическия отрасъл и специалисти от разнообразни области, оповестяват от МТ.

Ангелкова подчертава върху обстоятелството, че подвижността, дигитализацията и споделената стопанска система трансформират света и правенето на бизнес със светкавични скорости и стават все по-силни фактори за устойчивото развиване на туризма като структуроопределящ и предпочитан бранш у нас. В отговор на провокациите на най-новите трендове министерството сложи във фокус потреблението на цифровите технологии в позиционирането на България като конкурентоспособна дестинация. Бързите темпове, с които дигитализацията трансформира туристическата промишленост, трансфораха интернет в главен канал за образуване на пътуванията. Онлайн наличието е водещо в маркетинг тактиката на Министерството на туризма, а цифровата реклама стана част от всяка промоционална акция, уточни тя. В обновената версия на Националната тактика за стабилно развиване на туризма е включен и проект за деяние за реализацията на тази политика.

Електронното ръководство е бъдещето и ние залагаме на него, с цел да облекчим бизнеса и жителите, дигитализацията е необратим развой, разяснява министър Ангелкова.

Вече разработихме съответни планове, свързани с сполучливото внедряване на дигитализацията в бранша – както за по-доброто му администриране, по този начин и усъвършенстване на маркетинговите действия. Пример за това е интернет платформата и мобилно приложение iLoveBulgaria, с което разпространяваме бранд България. Платформата съдържа информация за туристически обекти и услуги по области и ползи и спомага за намирането им в действително време и място посредством GPS & QR скенер. Платформата употребява най-модерните технологии и е застъпена опцията за непосредствено шерване на туристически обекти посредством Chat Extension на Вайбър. Данните регистрират 25 000 сваляния на iLoveBulgaria, 16 000 гости на месец на уеб страницата и блога му, 100 000 почитатели на Фейсбук страницата и над 366 000 достигнати лица, близо 6500 почитатели в Instagram.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР