digital.bgВодещите производители предлагат разнообразнo портфолио телевизори сOLED дисплеи, които са

...
digital.bgВодещите производители предлагат разнообразнo портфолио телевизори сOLED дисплеи, които са
Коментари Харесай

Тези телевизори ще станат по-евтини до няколко месеца

digital.bg

Водещите производители оферират разнообразнo портфолио тв приемници сOLED екрани, които са налични в разнообразни размери. Основният проблем на технологията е обвързван с високите цени на устройствата, които я поддържат. Много скоро обстановката ще се промени, което ще направи OLED тв приемниците по-евтини. Това ще е допустимо, поради навлизането на нова технология, която може да понижи цената им с почти 15-25%.

В случая става въпрос за така наречен " Inkjet-Printed Panels " (IJP), която съставлява способ за принтиране на екраните сред два пласта стъкло. Това е по-усъвършенстван, по-изгоден и по-бърз метод за произвеждане на OLED екрани, оповестява TechRadar. Анализатори на IHS Markit настояват, че по този начин най-сетне ще се постави завършек на казуса с високите цени на телевизоритес OLED екрани, пред който са изправени даже най-големите производители.

 



Първата компания, която стартира всеобщо произвеждане с технологиятa е японския бранд JOLED. Това е взаимно сдружение образувано от Sony и Panasonic. Със сигурност китайските производители скоро ще стартират също да организират проби с " Inkjet-Printed Panels " (IJP) технологията. Тези процеси ще допринесат доста за поевтиняването на OLED тв приемниците, като първите устройства с IJP ще са налични на пазара през 2020г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР