digital.bgМодерните смартфони са впечатляващи устройства, които вече дублират много от

...
digital.bgМодерните смартфони са впечатляващи устройства, които вече дублират много от
Коментари Харесай

Бъдещите смартфони ще поддържат технология, която може да предотвратява кражби

digital.bg

Модерните смарт телефони са впечатляващи устройства, които към този момент дублират доста от функционалностите на настолните компютри. Еволюцията на технологиите им разрешава да вършат от ден на ден неща, което е добра вест за всички консуматори. Ако отделите съществени средства, с цел да си купите смартфон от висок клас, обаче постоянно сте изправени пред риска да го загубите или да ви бъде откраднато от различен човек. Двата разновидността са еднообразно неприятни.

Специалисти на Ericsson патентоваха неповторима технология, която е създадена с концепцията да сведе до най-малко опцията за кражба. Концепцията им е много забавна и предлага способ за идентифициране на индивида, който държи мобилното устройство. Това става с неповторимия сърдечен темп на неговия притежател. В случай, че различен човек си обезпечи физически достъп се задейства специфичния " Low-Friction " режим, оповестява TechRadar.

По този метод смарт телефона ще стартира да вибрира задоволително мощно, с цел да попречи комфортно да се държи в една ръка и да не разреши на крадеца да го вземе със себе си Успоредно с това компанията е планувала и спомагателна функционалност, която ще предотврати опцията да изпуснете устройството от ръката си.  Всичко това е предопределено за публични места, където има доста хора, което основава предпоставки някой да опита да открадне устройството от джоба или чантата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР