digital.bgХакерските атаки са част от ежедневието, като рисковете за интернет

...
digital.bgХакерските атаки са част от ежедневието, като рисковете за интернет
Коментари Харесай

5 начина да проверим сигурността на WiFi връзката

digital.bg

Хакерските офанзиви са част от всекидневието, като рисковете за интернет потребителите стават все по-големи. Всеки консуматор може да понижи рисковете, като отдели малко време, с цел да ревизира равнището на отбрана на неговата интернет връзка. MakeUseOf дават пет потребни съвета по какъв начин да създадем това.

--BANNER_MARK-

 

Проверка на Firewall (защитната стена) за недостатъци

Защитната стена, така наречен Firewall, защищава устройството от голям брой офанзиви и нежелани гости. Услуги като ShieldUp! оказват помощ да тестваме общото равнище на сигурност на компютъра си и неговия firewall. Също по този начин дава препоръки къде са слабостите и по какъв начин да ги отстраним.

 

Ефективността на антивирусния програмен продукт

Антивирусният програмен продукт е значим детайл от общата отбрана. Можем елементарно да го проверим като свалим EICAR файл. Те са безвредни за компютъра, само че би трябвало да бъдат разпознати от антивирусните стратегии като вируси. Това е елементарен начинда се ревизира до каква степен употребяваната антивирусна стратегия е сигурна, без да се употребяват действителни вируси.

 

През какъв протокол сърфираме

Това е най-лесното, само че и много значимо деяние. Когато сърфираме би трябвало да проверим дали връзката към дадения уебсайт е криптирана. Ако пред адреса на домейна написа https:// то връзката е криптирана. Също по този начин, в случай че има иконка с катанец в полето с адреси, това е различен знак, че връзката е предпазена.

 

Ако липва такава икона или написа https:// пред адреса, то връзката не е криптирана и няма отбрани към нея. Повечето браузъри към този момент интензивно предизвестяват за такива уеб сайтове и предлагат на потребителите да употребяват единствено HTTPS връзки.

 

Може да се употребява и добавката HTTPS Everywhere. Тя е налична за множеството известни браузъри и автоматизирано постоянно постанова потреблението на HTTPS връзка там, където тя е допустима.

 

Защитете рутера си от хакери

Домашният рутер обезпечава интернет връзката за всички устройства. Затова е съществена цел на хакерите, в случай че желаят да схванат повече за дадения консуматор. Много домашни рутери обаче оферират задоволително функционалности за отбрана, които не са за занемаряване.

Най-очевидното е да сложим ключова дума на мрежата. Препоръчително е да използваме формата WPA2, който е най-сигурен от наличните. Трябва да имаме и втора ключова дума, която е за достъп д администраторския профил на рутера. Тя би трябвало да е друга от тази за достъпа до мрежата. Добре е да използваме пароли с композиция от основни и дребни букви и числа. Можем да сменим и името на рутера и надлежно на мрежата – SSID. Обикновено то е моделът на рутера, само че в случай че го сменим с друго име, малко ще затрудни хакерите до момента в който схванат с какъв рутер ще би трябвало да се преборят.

 

Проверете VPN връзката си за пролуки

VPN връзките се считат за най-сигурните способи за сърфиране в интернет. Въпреки това те не са 100% предпазени. Затова може да се употребява услуга като IP Leak. Тя ще тества VPN връзката и ще ревизира дали тя не разкрива данни за нас.

 

Когато посетим уеб страницата без VPN, той ще покаже най-много информация, която може да събере от наличната интернет връзка. А когато го посетим през VPN, би трябвало да покаже единствено данните на VPN-връзката, без нашите. Ако забележим и персонални данни, значи VPN връзката не е конфигурирана както би трябвало и би трябвало да се поправя.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Ко
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР