digital.bgАктивирането на ново устройство с Android е вълнуващо, но има

...
digital.bgАктивирането на ново устройство с Android е вълнуващо, но има
Коментари Харесай

Как да прехвърлим приложенията си на нов Android смартфон

digital.bg

Активирането на ново устройство с Android е вълнуващо, само че има и своите дефекти. Един от тях е нуждата да прехвърлим всичките си данни на новото устройство, както и самите приложения, които използваме.

За благополучие, към този момент има доста разновидности по какъв начин да създадем това допустимо най-лесно и бързо. Howtogeek ни демонстрират някои от тях с уточнението, че съответните стъпки може да варират съгласно даденото устройство, производителя и версията на Android.

 

1. Използвайки Гугъл Backup

Гугъл разрешава да вършим цялостен бекъп на устройствата си, в това число приложенията. За задачата функционалността би трябвало да е задействана от менюто с съществени настройки на телефона, което най-лесно е налично посредством падащото меню от горната част на екрана.

 



 

От там би трябвало да се избере секцията с Резервни копия и профили.

 



 

Ще се отвори нов екран, от койот би трябвало да се избере Backup / Резервни копия и да се избере Гугъл профил.

 

  

 

Следващата стъпка е да се избере съответният профил в Гугъл, където да се направи аварийно копие в Гугъл Drive. След това се натиска бутонът Backup now.

 



 

Ще отнеме малко време до момента в който данните бъдат копирани, като е добре това да се направи през WiFi връзка.

 

2. Прехвърляне на приложенията в новото устройство

Методът работи и за устройства, които са били нулирани до фабричните си настройки. Влизаме в определения профил в Гугъл, където към този момент сме създали аварийното копие на приложенията.



 

Ако устройството се пуска за пръв път, още по време на първичните настройки то ще предложи да се избере профил, от който да смъкна аварийното копие и да конфигурира всички данни и приложения.

 



 

Списъкът дава опция да се избере дали да се копира целият списък или единствено определени детайли от него.

 



 

След като се изберат мечтаните данни, се натиска бутонът Restore и процесът стартира. В взаимозависимост от броя на приложенията и техния размер, това може да отнеме известно време. Отново е целесъобразно да се прави през WiFi и с добре зареден телефон.

 



 

3. През Гугъл Play Store

Ако устройството към този момент е с конфигуриран профил, то има още един вид за прекачване на приложения. Това може да стане посредством Гугъл Play Store.

 



 

За задачата отваряме приложението на Play Store и натискаме бутона с трите хоризонтални линии в горния ляв ъгъл. От там избираме секцията My apps & games (Моите приложения и игри).

 



 

Натискаме секцията Library (Библиотека), където има лист с всички конфигурирани приложения. Сред тях има и категория Not on this device (Не са на това устройство). От тук може да изберем и елементарно да инсталираме всички приложения, които са на другото устройство и желаеме да са налични и на новото.

 



 

4. Чрез потребление на приложения на трети лица

Практически всички огромни производители на смарт телефони оферират лични приложения за прекачване на данни. Например Huawei Backup, LG Mobile Switch, Samsung Smart Switch.

 

Освен това има и обособени приложения на самостоятелни компании, да вземем за пример Helium и други Те разрешават прекопирване и прекачване на данни и други приложения сред устройства. Това ги прави подобаващ избор, в случай че заради някаква причина не можем да използваме метода на Гугъл.

 

5. Прехвърляне от iPhone към Android

Android и iOS са много разнообразни платформи, което носи със себе си много усложнения. Все отново, двете платформи имат и допирни точки. Една от тях е, че при активиране на ново устройство, Гугъл разрешава да се избере профил в iOS, от който да ревизира кои приложения са налични и за Android и да конфигурира техните версии в телефона.

 



 

Някои от приложенията на производителите също оферират тази опция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР