Диетолози и лекари ни съветват постоянно да се храним здравословно

...
Диетолози и лекари ни съветват постоянно да се храним здравословно
Коментари Харесай

Заблудите за храните, в които всички повярвахме! Топ 5

Диетолози и лекари ни поучават непрекъснато да се храним здравословно - с доста плодове и зеленчуци, пресни месо, риба, яйца и млечни артикули. Същевременно в интернет ни предизвестяват - в марулите имало пестициди, ябълките обработвали с восък, а цитрусите ги били оцветявали. 

Кои от тези предизвестия обаче не просто не са правилни, а са си откровени легенди? Събрахме някои от тях.

1. Восъкът по плодовете

Много хора са обезпокоени поради от мазния филм, който покрива плодовете. От Американската администрация по храни и медикаменти обаче настояват, че покритието е изцяло безвредно. Нещо повече - то защищава плода от химикали и прахуляк, които при миене падат дружно с покритието.

2. Изкуственото зренеене на банани

Бананите се берат зелени, като узряват в специфични стаи, с азотна атмосфера. 5% от нея е етилен. Всъщност такава атмосфера може да пресъздадете и вкъщи - сложете зелен банан в плик дружно с узряла ябълка. Същото е.

3. Дълбокото заледяване на плодове и зеленчуци

Много хора мислят, че плодовете и зеленчуците губят своите потребни свойства при заледяване. Университетът в Калифорния обаче потвърждава, че това не е правилно. Учените даже потвърждават, че замразените плодове зъдържат повече витамини от пресните. 

4. Пастьоризираното мляко

Пастоьризираното мляко е оскъдно на витамини, това е правилно. Но би трябвало да се знае, че в млякото има доста повече от просто витамини - мазнини, протеини и въглехидрати, които си остават в млякото и след процеса. 

5. Пържените храни

Е, това е правилно за много от тях, само че при картофите, доматите, патладжаните и тиквата, процентът на антиоксиданти пораства след пържене, в случай че се употребява растително масло.

Източник thumbnail: nicoletaionescu/BravissimoS/Pollyana Ventura/iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР