Диетологът Лон Бен-Ашер разкри начин за намаляване на влечението към

...
Диетологът Лон Бен-Ашер разкри начин за намаляване на влечението към
Коментари Харесай

Диетолог: Как да не се пристрастяваме към вкусни, но вредни храни

Диетологът Лон Бен-Ашер разкри метод за понижаване на влечението към вкусна, само че нездравословна храна. Съветите му са представени от Eat This, Not That!
Бен Ашър изясни, че полуфабрикатите и готовите за консумация храни съдържат доста захар, заради което такива храни провокират пристрастяване. Още повече, че съгласно него е мъчно да се откри по-полезен сурогат със същия изразен усет. Тъй като огромни количества захар и неестествени съставки са нездравословни за здравето, диетологът поучава да измененията вкусовите желания.
Той означи, че измененията могат да лишават друго време при другите хора. На първо място той поучава сладкото да се размени с плодове. „ Плодовете са богати на хранителни субстанции, с високо наличие на диетични фибри, които задържат храната в стомаха по-дълго и облекчават глада “, сподели Бен-Ашер, добавяйки, че някои плодове оказват помощ за управление на равнищата на кръвната захар заради наличието на разтворими фибри.
За да получите най-голяма изгода и да удължите чувството за задоволеност, диетологът предлага към плодовете да се прибавят други богати на фибри храни като зеленчуци. Можете също да комбинирате плодове с протеини и мазнини като ядки, семена и фъстъчено масло без добавена захар.
По-рано беше обявено, че диетоложката Лора Бурък назова рецепта за естествен сок срещу стареене, който може да се подготви вкъщи. Бурък предлага към сока да се прибавят зеленчуци като спанак, къдраво зеле и краставици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР