Диетологът Елена Свиридова изброи морковите, тиквата, ядките и рибата като

...
Диетологът Елена Свиридова изброи морковите, тиквата, ядките и рибата като
Коментари Харесай

Морковите и тиквата помагат на кожата през лятото

Диетологът Елена Свиридова изброи морковите, тиквата, ядките и рибата като най-полезните и здравословни за кожата храни през лятото.


Експертът поучава притежаващите мазна и смесена кожа да включват повече риба в диетата си, която е богата на значими за организма субстанции. " Омега-3 ще ви помогне да се преборите с бръчките, ще подхрани кожата и ще ѝ придаде здрав тип. Рибата съдържа и доста витамини, които могат да оказват помощ при старешки петна. Ако не сте огромни фенове на рибните ястия, можете да замените продукта с други морски блага ", прецизира Свиридова.

Освен това специалистите означават смисъла на потреблението на ядки, мюсли, и изключително на тиква и моркови, които съдържат витамин А. Според нея това органично вещество предизвиква бързата регенерация на клетките. " Затова всички обриви и недостатъци ще изчезнат бързо, а новата кожа ще бъде гладка и равномерна ", изясни диетологът.

Свиридова обаче предлага да се ограничи кафето, защото то въздейства на съня, което от своя страна може да провокира инфектиране или отичане на кожата. Освен това тя изясни, че солената храна способства за задържането на вода в организма.


Торбичките под очите ще станат по-малко забележими, а подпухналостта ще изчезне от лицето ви, в случай че се храните с по-безсолни блюда. Ако не можете да преодолеете потребността от сол, пробвайте да пиете доста вода. Това освен ще ви помогне да ускорите метаболизма си, само че и ще направи кожата ви по-гладка.

Накрая специалистът съобщи, че захарта води до задръстване на порите и акне, тъй че нейната консумация също би трябвало да се понижи. " Опитайте се да намалите потреблението на сладки газирани питиета, десерти и други сладкиши, изключително през лятото. През горещия сезон кожата ни се приспособява към високите температури и става изключително сензитивна към храненето. Можете да замените сладкишите с плодове. Това освен ще ви накара да се чувствате по-добре, само че и ще помогне на кожата ви ", заключава диетологът./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР