Диетите с малко мазнини могат да увеличат риска от ранна

...
Диетите с малко мазнини могат да увеличат риска от ранна
Коментари Харесай

Внимавайте с тези диети! Ще ви поболеят!

Диетите с малко мазнини могат да усилят риска от ранна смарт, заяви в. " Дейли мейл ". Мащабно проучване на канадски учени сподели, че най-голяма смъртност - с 23 % по-висока, има измежду хората, които ядат минимум мазнини. Учените от университета " Макмастър " са обхванали в проучването си 135 000 души на възраст от 35 до 70 години от 18 страни от целия свят.

Мазнините могат да имат предпазен резултат за здравето, акцентират учените. Вместо тях, искащите да се хранят здравословно би трябвало да лимитират въглехидратите - картофи, самун, макарони и ориз.

Резултатите от проучването оспорват даваните от десетилетия рекомендации за здравословно хранене, които се състоят в това хората да лимитират най-вече мазнините.

Представяйки резултатите на конгреса на Европейското сдружение по кардиология в Барселона, доктор Махшид Деган от университета " Макмастър " сподели: " Тялото се нуждае от мазнини. Те придвижват витамини, обезпечават есенциални киселини, имат своята роля. Когато мазнините бъдат понижени доста, това се отразява на значими минерали ".

И това е забавно: Десислава Божкова: Черният шоколад понижава риска от инфаркт - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Хората обаче не би трябвало да ядат случайно мазнини. Не повече от 11 % от тях би трябвало да са наситени - от сирене, масло, сметана. Ако съблюдават рекомендацията 35 % от силата им да е от мазнини, те ще се хранят здравословно. Въпросът е, че мнозина стигат до прекаленост, като лимитират прекомерно мазнините.Друг значим резултат от проучването е, че прекаляването с въглехидратните усилва риска от гибел до 28 % спрямо тези, които не злоупотребяват с тях.

Въглехидратите обаче не би трябвало да бъдат изключвани от храната. Канадските учени предлагат 50-55 % от силата да се набира от тях, а 35 % общо от мазнини.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР