Диджей Айвън заведе дело, след като през миналата година получи

...
Диджей Айвън заведе дело, след като през миналата година получи
Коментари Харесай

Онкоболният Айвън Андреев осъди НЗОК заради отказано лечение, защото е мъж

Диджей Айвън заведе дело, откакто през предходната година получи отвод от лекуване. В претекста си Здравната каса беше показала, че лекарството се отпуска единствено на дами.

Със свое решение Административният съд в Пловдив уточни, че касата е направила дискриминация с отхвърли си. Юристите на касата апелираха пред Върховния административен съд, само че изгубиха дефинитивно.

В претекстовете на Върховен административен съд написа, че посочената директна дискриминация по пол е налице, защото Андреев е третиран по друг метод от дамите с неговото заболяване.

Принципът за тъждество сред дамите и мъжете е прогласен като подобен във фармакотерапевтичното управление по здравна онкология, където написа, че карцином на гърдата при мъже се лекува по подобен метод като карцином на гърда при дами.

В началото на тази година Здравната каса въпреки всичко откри метод да отпуска гратис лекарството и на мъже с рак на гърдата. Всеки месец Айвън Андреев получава нужните инжекции, само че единствено в болнична помощ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР