Дидие Дрогба и Юри Джоркаеф бяха обявени за световни посланици

...
Дидие Дрогба и Юри Джоркаеф бяха обявени за световни посланици
Коментари Харесай

Френската Лига 1 назначи Дидие Дрогба и Юри Джоркаеф за свои посланици

Дидие Дрогба и Юри Джоркаеф бяха оповестени за международни посланици на френската Лига 1, като ще оказват помощ за популяризирането на шампионата. Това беше оповестено на годишната среща на Френската футболна лига (LFP), която си сложи за цел да понижи разликата с останалите шампионати от Топ 5 на Европа. Дрогба и Джоркаеф, които направиха забележителни кариери в редица страни по света са първите, които ще служат в ролята на посланици.

Френският нападател беше част от състава на " петлите ", който завоюва световнто състезание през 1998 година и европейската купа две години по-късно. На клубно равнище Джоркаеф игра за " Страсбург ", " Гренобъл " " Монако " и ПСЖ в родината си, както и за отбори в още четири страни, като остави най-сериозна следа в " Интер ".

" Горд съм, че тъкмо аз съм определен за един от първите с сходна роля. Всички футболисти са посланици на терена и би трябвало да се грижат за положителното име на играта. Винаги съм опитвал да промотирам френския футбол по света и в този момент ще имам опция да продължа ", сподели 49-годишният Джоркаеф, който приключи кариерата си през 2006 година

Дрогба към този момент е на 39 години, само че продължава да играе във второто равнище на американската футболна лига за " Финикс райзинс ". Котдивоарецът е съсобственик на клуба, а във Франция игра за " Льо Ман ", " Гингам " и " Олимпик " (Марсилия). Той беше определен за най-хубав състезател, а също по този начин стана и голмайстор на Лига 1 през 2004 година, преди да премине в " Челси ".

.@youridjorkaeff et @didierdrogba ambassadeurs de la Ligue de Football Professionnel! pic.twitter.com/Gr55Gv1azp
— LFP (@LFPfr) December 14, 2017

" Мисля, че тази роля ми приляга доста добре, тъй като съм играл на четири континента – Африка, Азия, Европа и Северна Америка. Знаем какъв брой е мощна връзката сред френския футбол и Африка, тъй че съм доста благополучен, това е като втора страна за всички африканци ", сподели Дрогба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР