Дидие Дрогба беше назначен за селекционер на националния тим на

...
Дидие Дрогба беше назначен за селекционер на националния тим на
Коментари Харесай

Дидие Дрогба стана селекционер на Кот д’Ивоар

Дидие Дрогба беше назначен за селекционер на националния отбор на Кот д’Ивоар. До момента именитият футболист не се е занимавал с треньорска работа. Той сменя на поста 69-годишния французин Жан-Луи Гасе.

Кот д’Ивоар не съумя да се класира на последните две Световни шампионати. Тимът няма триумфи и в последните три издания на Купата на Африка, където стига най-много до четвъртфинал.

Дидие Дрогба отбрани неотдавна треньорски ПРО-лиценз. От федерацията са му сложили като задача да завоюва идващите две издания на шампионата за Купата на Африка. Догодина Кот д’Ивоар е хазаин на шампионата.

„ Огромно наслаждение е да се върна в Африка и да стартира треньорската си кариера в моята татковина. Говорих с Яя Туре да стане мой асистент и чакам решението му. Надявам се, че ще одобри, с цел да образуваме мощен екип. Мечтата на президента на нашата федерация Аласан Уатара е да види Кот д’Ивоар като международен първенец през 2026-а година “, съобщи Дрогба на конференция.

Като футболист той игра в Льо Ман и Гинган, след което мина в Олимпик Марсилия. След това мина в и в деветте си сезона за сините той се трансформира в легенда. За Челси той има 254 мача и вкарва 104 гола. За националната селекция на страната си има 105 мача и 65 гола. Играе три пъти на Световни шампионати, а също по този начин печели два сребърни и един бронзов орден за Купата на Африка.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР