Диаспората: свързване на гласовете е журналистическа поредица на списанието за

...
Диаспората: свързване на гласовете е журналистическа поредица на списанието за
Коментари Харесай

Българите зад граница са самотни

" Диаспората: свързване на гласовете " е журналистическа поредност на списанието за човешки права " Маргиналия " и фондация " Томпсън ".

Главният редактор на списанието Юлиана Методиева уточни пред БНР, че в плана са включени 52 изявленията от разнообразни страни:

" Най-голямата ни находка беше, че тези изявленията се водят от непрофесионални публицисти. Те станаха непредпазливо публицисти. Самите те живеят в чужбина повече от 10-15 години. Много са млади. Праговете на отдалеченост бяха изцяло свалени до степен на цялостна фамилиарност и доверие към това да опишат за себе си. Тези 52 изявленията обрисуват обаче една доста забавна картина. Тези хора се усещат самотни там, никой не ги пита какво вършат, по какъв начин живеят, търсят ги единствено по време на избори. Забележителна е тяхната подготвеност да описват за себе си в смисъла на тяхната успялост ".

По думите й тези хора са самотни, тъй като България рядко се интересува от нещо, което е отвън нейните граници. Тези хора нямат предпочитание да се връщат в България, акцентира Методиева в изявление за предаването " Хоризонт до обед ".

" Основното обръщение е, че сме доста способни хора – където и да ни пратят, можем да се оправим с най-неприятните условия, които животът ни сервира, в свят, който не е българският свят ", безапелационна бе Юлиана Методиева.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР