Диана Дамянова, Лена Лориславова, Яна Балникова...Какво е общото между тях?

...
Диана Дамянова, Лена Лориславова, Яна Балникова...Какво е общото между тях?
Коментари Харесай

Ангелите на Кирил отлитат. Един по един

Диана Дамянова, Лена Лориславова, Яна Балникова...

Какво е общото сред тях? Най-малкото - че са амбициозни дами, които бяха в тясното обграждане на някогашния министър председател и водач на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

Но го напуснаха и няма да са до него в предизборната акция за идния избор.

 

Кирил и Асен, както всички ги назоваха преди година, пристигнаха като водачи на нови потомство в политиката. В него преобладаваха " Ангелите на Кирил ", както медиите нарекоха съзвездието от красиви, млади и образовани в западни университети дами.

Но в този момент ангелите отлитат един по един.

 

Първа беше пиарката Диана Дамянова. Дамянова бе " сивия кардинал " до Петков - непрекъснатото наличие до него, въпреки и в сянка. Тя го придружаваше на интервютата му в малките екрани, давайки до последно препоръки коя тематика да подчертае, а коя - да избегне. Според осведомени Диана Дамянова можела да се види непрекъснато в коридорите на " Дондуков " 1.

Преди седмица обаче тя написа във Facebook, че " отива на село " и ще се върне в София на 2 октомври за гласуването. Но няма да " бъде виновна за успеха на Политическа партия ". " Победата през ноември предходната година броя като „ венец “ на личната си кариера. Време е в този момент да се даде път на младите и на експертите ", написа още в обществената медия известната пиарка.

 

Втора си потегли Лена Бориславова, която беше неразделно до Кирил Петков от самото му начало като министър председател до последната му конференция в Министерския съвет. В обществените мрежи даже бурно се разясняваше фотография, на която наподобява, че двамата си потеглят от конференцията хванати за ръка. 

 

Бориславова стана народен представител от София, само че напусна Народното събрание, с цел да отиде в Министерския съвет, където зае два поста - на шеф на кабинета на министър-председателя и на представител на държавното управление. В тази си роля тя застана незабавно пред медиите. И бе под прожекторите им през всичките съвсем седем месеца ръководство на кабинета " Петков ". Тя съвсем постоянно продружаваше премиера в задграничните му командировки, с което провокира не малко злословия, беше в Народното събрание, когато той отговаряше на депутатски въпроси, дейна бе и в медиите, хвалейки достиженията на кабинета.

 

След всичко това бе обикновено да забележим Бориславова още веднъж в листите - отпред в 24-и столичен МИР, да вземем за пример, където водеше предишния път. Но не. На 22 август тя разгласи, че няма да взе участие в надпреварата за 48-ото Народно заседание.

 

" Атакуваха ме персонално, платих висока цена ", изплака тя във Facebook.

 

А ден по-късно се разбра, че и различен " ангел " отлита. Яна Балникова, която бе консултант на Петков в държавното управление, разгласи, че напуща политиката " по персонални аргументи ". И също избра Facebook за това признание. На предишните избори Балникова водеше листата в Габрово, само че след това напусна Народното събрание, с цел да стане консултант на премиера. Внезапното й решение да се откаже от политиката е необичайно, изключително, в случай че се има поради, че тя е до Петков от по-отдавна. Когато той бе длъжностен министър на стопанската система, тя бе негов зам.-министър.

 

Интересно е дали ще разпери криле различен прочут " ангел " - Деница Симеонова. Депутатът от Враца прочете първата декларация от името на " Продължаваме промяната ", в която трябваше да очертае главното обръщение на партията - " ние сме родени през 80-те и 90-те години и нямаме нищо общо с демоните на предишното. " Хората обаче запомниха друго - това, че назова премиера Кирил Петков от парламентарнта естрада " просто Киро ". Изразът стана нарицателен.

 

Вижда се, че тимът на " младите и образованите " търпи преустрояване. В какво - следва да забележим. 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР