Диалогът между България и Съединените американски щати в областта на

...
Диалогът между България и Съединените американски щати в областта на
Коментари Харесай

Кирил Ананиев и Херо Мустафа обсъдиха двустранното сътрудничество в сферата на здравеопазването

Диалогът сред България и Съединените американски щати в региона на опазването на здравето да бъде изведен на дълготрайно стратегическо равнище, това разискаха министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и изключителният и пълномощен дипломат на Съединени американски щати Херо Мустафа.

Двамата установяваха, че до този миг липсва двустранно съглашение в региона на опазването на здравето. Електронното опазване на здравето, фармацевтичната промишленост и незабавната помощ са измежду областите, в които България и Съединени американски щати могат да си сътрудничат, стана ясно още по време на срещата, като дипломат Херо Мустафа уточни, че в региона на електронното опазване на здравето американската страна е подготвена да окаже всевъзможен тип поддръжка.

По думите ѝ американските компании демонстрират интерес към стратегии за ранна предварителна защита на ХИВ, хепатит и туберкулоза, лечения за онкологични болести и други области на опазването на здравето.

Посланик Херо Мустафа поздрави министър Ананиев за първия сполучливо осъществен централизиран електронен търг за покупка на медикаменти, който Министерство на здравеопазването организира през предишния месец. Тя насочи покана към Кирил Ананиев да взе участие в Глобалния конгрес за електронно опазване на здравето, който ще се организира в Съединени американски щати.

Здравният министър и дипломат Херо Мустафа се договориха също по този начин повече български водещи специалисти да бъдат включени в разнообразни американски стратегии в областта на опазването на здравето.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР