Дейвид Хендерсън пледира "невинен" по две обвинения, свързани със самолетната

...
Дейвид Хендерсън пледира "невинен" по две обвинения, свързани със самолетната
Коментари Харесай

Пилотът, който е трябвало да превози Емилиано Сала, пледира невинен

Дейвид Хендерсън пледира "невинен " по две обвинявания, свързани със самолетната злополуката, която лиши живота на футболиста Емилиано Сала през януари 2019 година, оповестява английският вестник "Телеграф ". Футболистът почина на 28-годишна възраст дружно с водача Дейвид Ибътсън. Хендерсън е трябвало да пилотира самолета със Сала, само че е бил заменен в деня на полета от Дейвид Ибътсън.

66-годишният Хендерсън е упрекнат в немарливост и комерсиална употреба на самолета без съответното позволение, което е в нарушаване на разпоредбите за аеронавигация. Според отчет на клона за следствие на въздушни катастрофи полетът е осъществен с голям брой нарушавания на сигурността.

Пилотът Ибътсън не е имал нужния лиценз, не е минал курсове по пилотиране на мрачно и не е бил подготвен да лети при неприятно време. Защитата на Хендерсън съобщи, че ще повдигне въпроса за преместването на процеса от Кралския съд в Кардиф, поради връзките на Сала с локалния футболен клуб. Аржентинецът игра за френския Нант, преди да премине в Кардиф. Той се причисли към уелския клуб на 19 януари с контракт за три години и половина.

Според специалисти самолетът, пренасящ Сала, е почнал да се разпада във въздуха, откакто водачът е изгубил надзор над него. "Малибу " е изхвърчал на 21 януари 2019 година от летището на Нант, само че по-късно изчезва от радарите за надзор на въздушното придвижване в региона на Гърнси. Останките от самолета бяха открити на морското дъно на 3 февруари след интервенция по търсене. Тялото на Сала беше извадено от дъното на Ламанша, само че спасителите не откриха останките на водача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР